Danske designere er gode til at skære ind til benet i deres formsprog. De egenskaber kan bruges i bilindustrien, mener Jon Bak Lindhardt Fabricius. De unge med en bildesigner i maven kan prøve deres idéer af på efterskoleopholdet i Højer. Foto: Privat

Danske designere er gode til at skære ind til benet i deres formsprog. De egenskaber kan bruges i bilindustrien, mener Jon Bak Lindhardt Fabricius. De unge med en bildesigner i maven kan prøve deres idéer af på efterskoleopholdet i Højer. Foto: Privat

Unge kan afprøve drømme om at blive bildesigner

Ny designlinje på højskole

Af
Jens Overgaard

biler Henrik Fisker, Anders Warming og Stephan Rasmussen. Det er navne på danske bildesignere i den absolutte topklasse, og dem kan der blive flere af. I hvert fald hvis det står til Højer Design Efterskole, der som noget helt usædvanligt starter en linje inden for automotive design.

Selv om vejen til at blive bildesigner er lang, er der masser af potentiale herhjemme, fordi vi har en designtradition, som passer godt til bilindustrien. Det forklarer Jon Bak Lindhardt Fabricius, der står i spidsen for linjen og er uddannet bildesigner.

Han peger både på det udvendige og indvendige design.

"Bare se på de mange billedkunstnere, vi har herhjemme. Vi har en designtradition med at skære helt ind til benet. Det passer meget godt til bilindustrien," siger Jon Bak Lindhardt Fabricius, der nævner Arne Jacobsen-stolen 'Ægget' som et meget godt eksempel på det enkle design, der i høj grad også vil kunne inspirere ved interiøret.

Efterskolelinjen i automotive design går i gang i år, hvis der er tilslutning nok. Ellers bliver det i skoleåret 2020/ 21.

Publiceret 09 April 2019 15:25

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.