9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

Den næste Clio får klassens største skærm

Den franske bil i mini-klassen i den kommende 2020-version får klassens største multimedia-skærm

Af
Flemming Haslund

MININYT Udefra ligner den næste Renault Clio mildest talt sig selv. Men straks man kigger ind i kabinen, holder al tvivl om ny eller ikke ny op: Den kæmpe skærm mellem sæderne sætter Clio 2020 i en klasse for sig.

Multimedia-skærmen målet 9,3 tommer og er dermed den foreløbigt største skærm i klassen. Og fordi skærmen er monteret separat og altså ikke er integreret i selve instrumentbordet, minder franskmanden mest af alt om en Tesla. Men i første omgang kommer bilen dog med traditionelle motorer på flydende brændstoffer.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Nyt rat

Dernæst er rattet fornyet – det minder mest af alt om rattet i de sporty udgaver af de større Renaulter, Megane og Talisman. Og med en kort, højtplaceret gearstang har Clio ’19’s kabine efter de første billeder at dømme klassens mest sporty kabine.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Den direkte konkurrent til Renaults bil i klassen er også fransk, nemlig Peugeot 208, der i øvrigt også kommer i en helt ny udgave sidst på året. To andre stærke modstandere kommer fra Tyskland, først og fremmest Volkswagen Polo og dernæst Opel Corsa. Og nu gentager vi os selv: Også Corsaen kommer i en helt ny udgave til efteråret. Så ny Clio, ny 208 og ny Corsa.

Renault Clio er storsælger på europæisk plan; ifølge en opgørelse i det internationale brancheblad Automotive News er Clio placeret som nummer to i det europæiske salgsrace. Den danske opgørelse af det samlede bilsalg 2018 placerer Clio sig som nummer fem i sin klasse.

Den nye Clio er i følge importørens oplysninger klar til dansk premiere mod slutningen af året. Og to år senere skulle den første elektriske Clio være klar til lancering.

((Billedtekst))

Renault Clio 2020

Faceliftet karrosseri

Ny kabine – 9,3 tommers skærm

DK-premiere: Sidst 2019

2022: Elektrisk udgave præsenteres

Publiceret 31 January 2019 12:39

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?