Så skal der sælges biler … Det er en af de vigtigste grunde til forhandlernes nytårs- og påskekure.

Så skal der sælges biler … Det er en af de vigtigste grunde til forhandlernes nytårs- og påskekure.

Er der penge at spare på åbent hus?

Åbent hus i anledning af det nye år. Og om nogen tid, åbent hus i anledning af påsken. Det lyder smart og godt med de mange rabatter; men er der vitterligt en god handel af gøre?

Af
Flemming Haslund

ÅBENT HUS Nytårs-kur og kickoff-salg og alle mulige smarte navne. Bilforhandlerne stod i kø for at sætte en fancy overskrift på åbent hus-arrangementer umiddelbart inde i det nye år. Men er der vitterligt en god handel af gøre som køber?

Vi retter spørgsmålet til Claus Nyboe, adm. direktør for Biltorvet.dk, der kan følge salget i forretningerne via deres hjemmeside med biler til salg.

"Først og fremmest kan købere spare en masse penge på udvalgte modeller eller få en masse udstyr med til samme pris," vurderer Nyboe.

"De gode tilbud efter nytår opstår, fordi forhandlerne får en masse firmabiler og endte leasingtilbud ind, så lagrene er fyldte. Derudover plejer december at være en generel sløj måned hos forhandlerne, hvor ingen gider købe ny bil oveni alt det andet vi køber til jul. Forhandlerne vil samtidig også meget gerne af med de nye biler, som har modelår 2018, som jo ikke virker lige så nye at sælge i 2019."

Hård konkurrence

"Konkurrencen er hårdere end set før," fortsætter Nyboe, ”hvilket har medført, at fortjenesten på brugte biler er faldet. Forhandlerne, og dette gælder også for nybilsforhandlere, har derfor meget kraftigere fokus på eftermarkedet, hvilket vil sige finansieringer, garantiaftaler, forsikringer, serviceaftaler osv. Det kan du udnytte til at få en god deal på dette i forbindelse med dit bilkøb."

Med de kommende "påskekure”" handler det derimod ikke kun om, at bilforhandlerne vil af med gamle eller mange varer. Claus Nyboe forklarer videre:

"Til påske er er der os forbrugere, der er sultne af mange årsager: Det går mod lysere tider, man har måske fået penge tilbage i skat, har skiftet job, er flyttet nyt sted hen med nye kørselsbehov. Mange har fridage i påsken, som kan bruges til at snuse bil i. Alt det gør, at forhandlerne oplever større efterspørgsel, og derfor har de alle sammen åbnet butikkerne og kører nogle specielle tilbud – især kan du spare en del på ekstraudstyr. Du kan med fordel udnytte tiden til at shoppe grundigt mellem mange butikker og få prøvekørt mange biler, så du er mere sikker i dit bilkøb," opfordrer Nyboe.

Publiceret 23 January 2019 13:47

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.