Vi ved endnu ikke præcist, hvordan Hondas første elbil kommer til at se ud – men denne konceptbil antyder stilen.

Vi ved endnu ikke præcist, hvordan Hondas første elbil kommer til at se ud – men denne konceptbil antyder stilen.

Der kommer masser af nye elbiler

Seneste optælling af antallet af nye elbiler på vej til Danmark, slår alle rekorder – i alt 21 nye, eller opdaterede, elbiler er på vej. Dertil kommer de elektriske biler, der allerede er på markedet

Af
Flemming Haslund

ELBILER "En af grundene til, at der endnu ikke er solgt ret mange elbiler i Danmark, skyldes jo helt banalt, at udbuddet foreløbig er begrænset. Men det bliver der mildest talt vendt op og ned på i år – der er jo en hel elbilinvasion på vej."

Ordene er Rasmus Aagaards, adm. direktør for Kia-Danmark, et af de bilfirmaer, der melder sig i invasionen i år. Kia lancerer hen på året den nye Kia e-Niro – en elbil i SUV-stil med en rækkevidde på 455 km i følge den nye WLTP-norm og med en prisseddel under 300.000 kr.

Enorm spændvidde

Spændvidden i nye elbiler er nærmest enorm. Fra elektriske udgaver af de to mikroer, Skoda Citigo og Seat Mii, via en ny Nissan Leaf med væsentlig større rækkevidde end den nuværende til en elektrisk Porsche til millioner. Hvor mange er endnu ikke meldt ud.

Blandt de mest interessante i dette halvår er Kia e-Niro, som er omtalt et par linjer oppe i teksten og den teknisk tilsvarende Hyundai Kona Electric, der have Danmarkspremiere for et par uger siden.

Næste halvår træder især to kommende elbiler frem, nemlig den nye, altså helt nye, Peugeot 208, der både kommer som benzin-, og i denne sammenhæng nok så interessant elversion. Senere på året – og måske liiige ind i 2020 – melder Volkswagen sig for alvor på banen med sin første elbil konstrueret fra bunden som og udelukkende som elbil, ID. Neo kommer den til at hedde.

21 nye elbiler i Danmark i 2019

Aston Martin RapidE, Audi e-tron, Audi e-tron Sportback, DS 3 Crossback E-Tense, DS 7 Crossback E-Tens, Honda EV, Hyundai Kona Electric, Hyundai Nexo Brint, Kia e-Niro, Kia Soul EV, Mercedes EQC, Mini EV, Nissan Leaf, Opel Corsa EV, Peugeot 208 EV, Porsche Taycan, Renault Zoe Neo, Seat Mii EV, Skoda Citigo EV, Tesla Model 3 og Volkswagen ID Nero.

Publiceret 23 January 2019 13:31

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.