Stort bagagerum; men hvor meget er der egentlig plads til, når det kommer til stykket?

Stort bagagerum; men hvor meget er der egentlig plads til, når det kommer til stykket?

Endnu en Qashqai-jæger på markedet

Alle vil have en bid af den store Nissan Qashqai-kage, blandt dem også Mitsubishi. Den japanske bilfabrik har senest lanceret denne SUV, Mitsubishi Eclipse Cross

Af
Flemming Haslund

BILTEST Eclipse Cross findes både med forhjuls- og med firehjulstræk, og der er frit valg mellem automatisk og manuel gearkasse, som vi kører i denne artikel.

Men der er foreløbigt kun én motor med én effekt at vælge imellem: Nemlig en 4-cylindret rækkemotor på 1,5 liter med 163 hk. Det er det. Senere følger dog en ny variant, nemlig en Eclipse Cross med plugin-hybrid. Men læg mærke til; ingen dieselmotor her.

Der er plads til eks tætpakkede plastikposer med visne blade.

Der er plads til eks tætpakkede plastikposer med visne blade.

Benzinmotoren er dybest ser en konventionel motor; dog med en række tekniske lækkerier, som f.eks. udstødningsmanifold integreret i topstykke. Den store idé her er at nedbringe forbruget under koldkørsel. Netop dette er jo ikke den eneste spare-på-benzinen-finesse, men den er med til at holde forbruget nede. På virkelighedens asfalt kørte vi da også i runde tal 15 km på literen. Det er godkendt med en SUV på denne størrelse.

Mitsubishi Eclipse Cross i versionen midt i modelprogrammet: Version Intense+ til 341.102 kr.

Mitsubishi Eclipse Cross i versionen midt i modelprogrammet: Version Intense+ til 341.102 kr.

Det er så oplagt som noget; den mulige køber af en Eclipse Cross har også studeret Nissan hjemmeside med Qashqai især på grund af prisen og sikkert også Toyotas tilsvarende med RAV4 på grund at størrelsen.

Qashqai er mindre

Først og fremmest skal man som Mitsubishi-interesseret vide, at Qashqai er en mindre bil; især er pladsforholdene på bagsædet igen og igen til Eclipse Cross fordel. Dernæst er det en pointe, at konkurrenten fra Toyota er væsentligt dyrere.

Godkendt førerplads med en passende ratvinkel og højde.

Godkendt førerplads med en passende ratvinkel og højde.

Endvidere er Mitsubishis garanti et stærkt argument; fem år og/eller 100.000 km bringer mærket op i nærheden af de bedste på dette område, nemlig Hyundai og Kia.

Måden at køre på er absolut til den komfortable side – og dermed er Eclipse Cross på ingen måde sporty (eller dynamisk, som nogle siger) i sin måde at bevæge sig hen over asfalten.

Om de vigtige førerassistenter: Alle tre niveauer har et ret omfattende sikkerhedsudstyr, blandt andet med et ganske effektivt nødbremsesystem og en knap så overbevisende vognbaneassistent.

Mitsubishi Eclipse Cross

Type: Stor SUV med forhjulstræk eller firehjulstræk

Motor: 1,5-liters benzin med 163 hk.

Acc.: 10,3 sek.

Forbrug: 15,2 km/l

CO2-udslip: 151 g/km

Pris: 341.102 kr.

Publiceret 13 November 2018 15:51

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?