Stor koncentration og stor moro på én og samme gang; to piger fra EUC Lillebælt gi’r den åbenbart riiigelig med gas.

Stor koncentration og stor moro på én og samme gang; to piger fra EUC Lillebælt gi’r den åbenbart riiigelig med gas.

Rally skal lokke unge til uddannelse

Der er rally på skoleskemaet på en række af landets tekniske skoler. Eleverne får lov til at prøve en rigtig rallybil

Af
Flemming Haslund

SKOLESKEMAER Metal Rally er et lille 'rally' som kommer forbi i alt ni tekniske skoler rundt om i landet i år. Her kan elever kvit og frit prøve en rigtig rallybil på en rigtig rallyprøve, som de siger.

Skolens parkeringsplads laves for nogle timer om en rallyprøve, og folk fra DASU – det er motorsportens svar på DBU – kommer med et par rallybiler og råber: ”Er der nogen, der har lyst til at prøve en håndbremsevending!”

Og det er der.

Henrik Lundgaard, med ”fed” hjelmhætte, forklarer, hvordan man kører sådan en lille blå rallybil.

Henrik Lundgaard, med ”fed” hjelmhætte, forklarer, hvordan man kører sådan en lille blå rallybil.

Frem til denne sæson er der afviklet flere end 80 Metal Rallies rundt om på tech-skolerne, og ca. 4.500 elever (og lærere!) har været ude at træde hårdt på en speeder og trække hurtigt i en håndbremse på egen krop. For nogle bliver netop denne oplevelse den lige vej til motorsporten, for andre er det et tip om, hvad mekanikerfaget også har at byde på. For rallybiler har det med at gå i stykker, skulle vi hilse og sige…

Hjulspin

Men hvad er det især, man skal huske, når man sætter sig ind i en rallybil? Det ved om nogen den tidligere europamester i rally, den til alle tider største danske rallykører, Henrik Lundgaard. Han har kørt Metal Rally-bilen for at få følelsen helt ind under huden. Vi ser Henrik gi’ den Metalgas og konstaterer:

Henrik starter uden ret megen hjulspin: Fordækkene hyler, da Lundgaard lægger fra land. Men det går ikke op i ren hjulspin.

Der kommer små skrig fra dækkene, da Lundgaard kører i sving. Men ikke så meget, at forenden skrider ud. Og bilen kører næsten langsomt, da Lundgaard skal runde keglerne.

To af årets vindere af Metal Rally, Mikkel Himmelstrup og Nicolaj Ipsen fra EUC Odense.

To af årets vindere af Metal Rally, Mikkel Himmelstrup og Nicolaj Ipsen fra EUC Odense.

Det ser nærmest langsomt ud – men stopuret beviser, at det er det ikke.

”Hemmeligheden i at køre stærkt er ikke at køre for stærkt!” forklarer Henrik.

PS: Til Metal Rally i EUC Lillebælt vakte det opsigt, at én af Metal Rallys officials valgte at køre opvisning i sin WV Transporter – og det var en meget snæver bane. Rasmus Sørensen (official fra Viking Auto Sport) kørte tiden i 1:03:00, blot 3 hundrededele fra vinderne.

Publiceret 06 September 2018 16:28

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.