Se lige det smil. Her er en glad mand, der lige har fået sit livs tur i en Porsche-raket. Næste mulighed er den 15. september på HCA ved Odense.

Se lige det smil. Her er en glad mand, der lige har fået sit livs tur i en Porsche-raket. Næste mulighed er den 15. september på HCA ved Odense.

Kørsel med racer mod børnecancer

Køb en tur i en sportsvogn, få én på opleveren og hjælp kræftramte børn. Det er en simpel, men effektiv, idé

Af
Flemming Haslund

HJÆLPEARBEJDE En snart gammel idé, der viser sig ikke bare at holde, men at vokse og vokse. Det er Sportscar Event, der snart kommer til Odense. Lørdag 15. september indtager omkring 40 sportsvogne HCA – lufthavnen nord for Odense. Sportscar Event har vist sig at være en væsentlig donor til især Børnecancerfonden.

Nye biler, men også klassikere som denne Ferrari F40, er blandt sportsvognene, der giver tur til fordel for bl.a. Børnecancerfonden.

Nye biler, men også klassikere som denne Ferrari F40, er blandt sportsvognene, der giver tur til fordel for bl.a. Børnecancerfonden.

"Vi har kørt i alt 2.750.000 kr. ind i år til dato, hvilket er en forbedring på cirka 100.000 kr. i forhold til sidste år. Så her, inden næste event på HCA nord for Odense, tør jeg næsten sige, at vi regner med, eller i hvert fald håber på, at vi runder 3,1 mio. indkørte penge for i år," fortæller Jack Mogensen, eventchef for Sportscar Event.

Ford GT

Hovedpersonen på fire hjul er en mørkegrøn Ford GT. De fleste kørere i Sportscar Event er anonyme, men ikke den grønne Ford: Manden bag rattet er Jason Watt:

"Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme til Fyn med den nye bil nummer et til Sportscar Event. Jeg er stolt over at være 'forfremmet' til at blive hovedbilen," siger han.

Men Sportscar Event Fyn har også en række andre biler, der slet ikke koster 1.600 kr., som en tur med Jason koster. Et eksempel på megen fart til en helt anden pris er en Honda NSX med fire motorer (det er rigtigt nok!) til 1.000 kr., en Chevrolet Camaro med en dyb V8-bas til 800 kr., og dagens måske sjoveste bil, en Mazda MX-5, der koster 200 kr. for en tur.

Jo, der er skæv kønsfordeling blandt kørerne til Sportscar Event – men Malene her er med, og hun er blandt de hurtigste.

Jo, der er skæv kønsfordeling blandt kørerne til Sportscar Event – men Malene her er med, og hun er blandt de hurtigste.

Faktisk var netop Mazdaen bilen, der trak en af de største køer, sidst Sportscar Event og venner var ude at køre. Det var på FDM Jyllandsringen i forsommeren. Hvorfor?

Fordi det er ekstra sjovt at sidde i den måske mindste bil og alligevel kunne følge med de store Porscher og Ferrarier, var det helt typiske svar fra passagererne.

Publiceret 06 September 2018 16:22

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.