Se lige det smil. Her er en glad mand, der lige har fået sit livs tur i en Porsche-raket. Næste mulighed er den 15. september på HCA ved Odense.

Se lige det smil. Her er en glad mand, der lige har fået sit livs tur i en Porsche-raket. Næste mulighed er den 15. september på HCA ved Odense.

Kørsel med racer mod børnecancer

Køb en tur i en sportsvogn, få én på opleveren og hjælp kræftramte børn. Det er en simpel, men effektiv, idé

Af
Flemming Haslund

HJÆLPEARBEJDE En snart gammel idé, der viser sig ikke bare at holde, men at vokse og vokse. Det er Sportscar Event, der snart kommer til Odense. Lørdag 15. september indtager omkring 40 sportsvogne HCA – lufthavnen nord for Odense. Sportscar Event har vist sig at være en væsentlig donor til især Børnecancerfonden.

Nye biler, men også klassikere som denne Ferrari F40, er blandt sportsvognene, der giver tur til fordel for bl.a. Børnecancerfonden.

Nye biler, men også klassikere som denne Ferrari F40, er blandt sportsvognene, der giver tur til fordel for bl.a. Børnecancerfonden.

"Vi har kørt i alt 2.750.000 kr. ind i år til dato, hvilket er en forbedring på cirka 100.000 kr. i forhold til sidste år. Så her, inden næste event på HCA nord for Odense, tør jeg næsten sige, at vi regner med, eller i hvert fald håber på, at vi runder 3,1 mio. indkørte penge for i år," fortæller Jack Mogensen, eventchef for Sportscar Event.

Ford GT

Hovedpersonen på fire hjul er en mørkegrøn Ford GT. De fleste kørere i Sportscar Event er anonyme, men ikke den grønne Ford: Manden bag rattet er Jason Watt:

"Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme til Fyn med den nye bil nummer et til Sportscar Event. Jeg er stolt over at være 'forfremmet' til at blive hovedbilen," siger han.

Men Sportscar Event Fyn har også en række andre biler, der slet ikke koster 1.600 kr., som en tur med Jason koster. Et eksempel på megen fart til en helt anden pris er en Honda NSX med fire motorer (det er rigtigt nok!) til 1.000 kr., en Chevrolet Camaro med en dyb V8-bas til 800 kr., og dagens måske sjoveste bil, en Mazda MX-5, der koster 200 kr. for en tur.

Jo, der er skæv kønsfordeling blandt kørerne til Sportscar Event – men Malene her er med, og hun er blandt de hurtigste.

Jo, der er skæv kønsfordeling blandt kørerne til Sportscar Event – men Malene her er med, og hun er blandt de hurtigste.

Faktisk var netop Mazdaen bilen, der trak en af de største køer, sidst Sportscar Event og venner var ude at køre. Det var på FDM Jyllandsringen i forsommeren. Hvorfor?

Fordi det er ekstra sjovt at sidde i den måske mindste bil og alligevel kunne følge med de store Porscher og Ferrarier, var det helt typiske svar fra passagererne.

Publiceret 06 September 2018 16:22

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.