Kæmpe interesse for gamle biler

Danmark nærmest eksploderer i sparke-dæk-møder. Men hvad er det egentlig lige, der er så spændende ved dem? Måske kan Stenlille give svaret

Af
Flemming Haslund

GIDENGAS ”Hvor pokker har du fundet det sidespejl?” ”Jamen, en kardanaksel til en Capri, sådan én har Claus ovre fra Grenå da liggende. Kender du ikke Ford-Claus?” Og – ”skal du ikke snart have nogle større karburatorer?”

Det er snak, præcist som dette, der bare flikflakser mellem bilerne til sparke-dæk-dage og -møder landet over. Hygge- og dele-røverhistorier-møder i hele bildanmark – typisk med særligt store arrangementer én gang om året og som supplement, en række småaftener hver eneste uge.

Men hvad er fascinationen ved måske 50 gamle, engelske sportsvogne samlet oppe på tanken – eller måske flere hundrede specialbiler, som uge efter uge samles f.eks. ved Roskilde Havn?

Ét af de små træf, der er vokset hurtigst, er Drengerøvsaften i Stenlille, der netop er kørt.

Her sætter folkene bag Stenlille ord på fascinationen:

”Til alle drengerøve med hang til kølergitre, et fedt instrumentbræt, kubik og en fed lyd: Kom og vis os din passion til dit køretøj. Stenlille by oser denne aften af det vilde, vilde West. Det er aftenen, hvor ejere af forskellige motorcykler, retroknallerter og forskellige spændende og fede biler kan kigge forbi. Vi sælger mad og drikke forskellige steder i byen, hovedgaden er spærret af - gæsternes køretøjer er aftenens hovedpersoner.”

To andre af de store

Her i eftersommeren er der blandt andet sparke-dæk-mødert 'Bella Italia' i Nyborg 8. september.

Her er der udstilling af italienske biler f.eks. Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Ferrari, Maserati, Lamborghini. Og motorcykler: Bl.a. Moto Guzzi, Ducati, Aprilia, Vespa og Laverda. Det foregår på Eksercerpladsen, Nyborg Slot.

Publiceret 06 September 2018 15:42

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.