Hotel Himmelbjerget er da et passende vendepunkt for en bil, der er på toppen. BMW 1-serien fra 2012 til 2015 er kåret til Årets Brugtbil 2018. (Foto: Felix Lenstrup.)

Hotel Himmelbjerget er da et passende vendepunkt for en bil, der er på toppen. BMW 1-serien fra 2012 til 2015 er kåret til Årets Brugtbil 2018. (Foto: Felix Lenstrup.)

BMW: Ny bil på brugtvogns-toppen

Den bedste af de bedste brugtbiler på markedet er netop kåret; nummer ét er BMW 1. For at markere, at netop den er på toppen lige nu, tager vi den til en gentest

Af
Flemming Haslund

BRUGTBIL BMW 1-serie i årgangene 2011 til 2015 er netop kåret som det bedste brugtbilkøb lige nu og modtager derfor titlen 'Årets Brugtbil 2018'. BMW’en slår Volkswagen Golf Mk VII på målstregen som den bedste foran Ford Focus, Citroën C4 Cactus og Nissan Qashqai.

Mere end bare en glimrende førerplads, nærmest en perfekt førerplads med den korrekte ratvinkel og - højde - og storartede sæder.

Mere end bare en glimrende førerplads, nærmest en perfekt førerplads med den korrekte ratvinkel og - højde - og storartede sæder.

Hvad koster den så, den bedste af de bedste brugte? Priserne afhænger selvfølgelig af årgang, version og stand. Men lige nu er der omkring 250 BMW 1’ere til salg på brugtbilmarkedet, og de koster i gennemsnit 175.000 kroner.

En kvalitetsbil

En af juryens branchefolk er synsmand Martin Gregersen fra Applus Bilsyn. Han siger:

Vi vidste det godt, men blev lige mindet om det. BMW 1 vandt ikke titlen på grund af bagagepladsen.

Vi vidste det godt, men blev lige mindet om det. BMW 1 vandt ikke titlen på grund af bagagepladsen.

”BMW 1-serie er en yderst velbygget kvalitetsbil, der virkelig kan tilbyde køreglæde til dens ejer. Baghjulstrækket, de veldimensionerede bremser, det gode styretøj og den høje komfort danner rammen for denne køreglæde. Det er ikke en stor familiebil, men en smart og sportslig bil til dem, der primært benytter de forreste sæder. Desuden klarer BMW 1-serie sig generelt godt til syn, hvor kvaliteten igen kommer ejeren til gode.”

Kåringen Årets Brugtbil sætter fokus på de egenskaber, der gør en brugtbil til et godt køb, og det er yderst relevant i Danmark, hvor der hvert år handles over 500.000 brugte biler.

sdr

sdr

For at markere titlen tager vi en typisk BMW 1’er til gentest. Vi finder en BMW 118d, der står til salg for 200.000 kr. For at markere, at netop denne bil er toppen, kører vi den op på – ikke Danmarks højeste punkt - men Danmarks højeste parkeringsplads, Møllehøj cirka 25 minutters kørsel fra Himmelbjerget, som vi jo normalt betragter som det højeste punkt – til forskel fra den højeste P-plads.

Turen gennem Danmark bekræfter en række af 1’eren egenskaber: De sporty køreegenskaber, den faktisk perfekte kørestilling og den fine dieselmotor, der præsterer et snit over nogle hundrede kilometer på 17,5 km/l. Men vi blev også mindet om, at der ikke er alverdens plads i bagagerummet. V kunne ikke mere end lige mase en, ikke specielt sto,r barnevogn ind i bagagerummet.

Den bedste brugtbil

1. BMW 1-serie 2012-2015

2. VW Golf VII 2014-2016

3. Ford Focus 2011-2014

4. Citroën Cactus 2014-2016

5. Nissan Qashqai 2010-2014

Publiceret 06 September 2018 16:15

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.