Cykeluheld sker i myldretiden

Mange cyklistulykker sker i kryds i myldretiden, fordi vi har travlt og glemmer at orientere os ordentligt. Og det gælder både bilister og cyklister, advarer Rådet for Sikker Trafik

Af
Af Flemming Haslund

TRAFIKSIKKERHED Et vejkryds med mange bilister, der venter på at dreje til højre plus mange cyklister, der har travlt med at køre lige ud. Det er en udpræget fare. Især i myldretiden. Det er faktisk her, at otte ud af ti ulykker med bilister og cyklister sker. Det siger Rådet for Sikker Trafik som optakt til den kampagne, der kører lige nu, ”Brug 2 sek. mere”. Rådets seniorprojektleder Michelle Laviolette forklarer: ”I myldretiden er der mange cyklister og bilister, der skal igennem trafikken, og som krydser hinandens veje. Samtidig har mange travlt og tænker måske allerede på dagens første arbejdsopgaver, og det betyder, at tankerne er et andet sted end på trafikken. Derfor kan Rådet for Sikker Trafiks kampagnebudskab “Brug 2 sek. mere”, der handler om at orientere sig bedre i kryds, ses på skilte og asfaltgrafikker i nærheden af kryds landet over.” Kombinationen af tæt trafik og uopmærksomhed slår igennem på ulykkesstatistikken for cyklister. Der sker nemlig flest alvorlige cyklistulykker på hverdage mellem klokken 6 og 8.30 om morgenen og om eftermiddagen mellem klokken 14 og 17. ”Tallene viser, at cyklistulykkerne ofte sker på vej til og fra arbejde, hvor vi har travlt,” forklarer Michelle Laviolette videre. ”Når vi skynder os på arbejde og tænker på dagens første opgaver, risikerer vi at miste fokus på trafikken omkring os, og derfor minder vi om, at bilister og cyklister bør huske at bruge to sekunder mere på at orientere sig i kryds. På den måde kunne mange alvorlige ulykker undgås, slår Michelle Laviolette fast.

Tag pangfarver på

Rådet for Sikker Trafik forklarer, hvordan cyklister kan beskytte sig: Hvis man som cyklist gerne vil gøre alt, hvad man kan, for at blive set i trafikken, er det en god idé at tage pangfarver på, forklarer rådet og understreger, at især i dagslys gør pangfarver det lettere for bilister at få øje på cyklisterne. Overvejer man at cykle med pangfarvet tøj, er det faktisk ikke nødvendigt at have det på fra top til tå. En pangfarvet hjelm, handsker eller betræk til rygsækken øger synligheden markant og gør en forskel. Undgå ulykkerne Til cyklisterne Brug 2 sek. mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje. Vær opmærksom på højresvingende biler bagfra og venstresvingende biler forfra. Til bilisterne Brug 2 sek. mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje. Vær opmærksom på cyklister, når du skal svinge til højre eller venstre. Sænk farten. Kilde: Rådet for Sikker Trafik Hvis man som cyklist gerne vil gøre alt, hvad man kan, for at blive set i trafikken, er det en god idé at tage pangfarver på. Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik

Publiceret 06 June 2018 10:02

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.