Få styr på miljømærkerne inden du kører på storbyferie

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og har du planer om at køre på storbyferie så husk at tjekke om du skal have et miljømærke i forruden inden I tager afsted. Hvis du kører ind i en miljøzone uden mærket, kan det nemlig blive en dyr fornøjelse.

Af
Af Ditte Krogh Fischer

Hvis du skal på storbyferie i en af Europas større byer, skal du højest sandsynligt have et miljømærke i forruden, for at få lov til at køre i byernes specielle miljøzoner.

Der er forskellige regler alt efter hvilke byer du besøger, og det er derfor vigtigt at du får undersøgt reglerne hjemmefra. AutoOffer viser dig her hvilke miljømærker du skal bruge hvis turen går til Italien og Frankrig.

Miljømærke i Frankrig

Hvis turen går til Frankrig er det meget vigtigt, at du i god tid inden afrejse får tjekket om de byer du skal besøge har de særlige ZCR miljøzoner.

ZCR står for Zones à circulation restrinte, og i disse zoner skal du have miljømærket Crit'Air for at få lov til at køre der. Zonerne er indført for at nedsætte forureningen, og findes i de populære feriedestinationer som f.eks. Paris, Lyon, Cannes og Toulouse.

Hvor køber man mærket Crit'Air?

Miljømærket kan desværre ikke købes her i Danmark, men kun på den officielle Franske hjemmeside for mærket.

På hjemmesiden ansøger du om at få mærket ved at indsende din bils registreringsattest. Ud fra bilens attest vil den blive inddelt i en kategori alt afhængig af hvor meget den forurener og hvor gammel den er. Der er seks kategorier i alt, og der vil ved indgangen til ZCR-zonerne være skiltet med eventuelle restriktioner deriblandt hvilke kategorier, der har tilladelse til at køre i zonen.

Miljømærket skal placeres nederst i højre hjørne af forruden, set indefra, og er gældende så længe bilen har samme nummerplade.

Miljømærket Crit'Air koster € 3,11 eksklusiv fragtomkostninger til Danmark, og det tager cirka 30 dage at få det leveret. Husk derfor at bestille i god tid.

Miljømærke i Italien

Italien har, ligesom Frankrig, indført miljøzoner i mange af deres større byer for at mindske forurening og bevare de historiske bykerner. Det gælder f.eks. for Rom og Firenze.

Zonerne har meget strenge kørselsbegrænsninger, og det er derfor ikke muligt for turister at få et mærke i foruden, så de kan køre i zonen. Det er som udgangspunkt nemlig kun indbyggere som har et særligt ærinde i zonen, der kan få tilladelse til at køre der.

Hvis du har booket et værelse på et hotel som ligger inden for zonen, kan du dog gennem hotellet søge om tilladelse til at få lov til at køre din bil ind i zonen.

Hold øje med miljøzonerne!

Områderne med miljøzonerne er markeret med skilte hvorpå der står Zona Traffico Limitato, hvilket indikerer at der er kørselsforbud inden for zonen. Det er vigtigt at du holder øje med disse skilte og sørger for at holde dig uden for zonerne hvis du ikke har en tilladelse, da du ellers vil få en bøde på mange hundrede kroner.

Inden for zonerne er der nemlig opstillet videokamera som automatisk registrerer din bils nummerplade, og har du ikke en særlig tilladelse vil der ligge et lille minde i form af en bøde i din postkasse, når du kommer hjem. Bøden lyder typisk på € 80, og du får en bøde for hver gang du kører ind i zonen.

Skal du til Milano?

Hvis turen går til Milano skal du ud over at være opmærksom på miljøzonerne, også holde øje med den såkaldte Ecopass-zone hvor du skal betale en speciel forureningsafgift.

Ecopass-zonen omfatter den historiske bymidte i Milano, hvor du skal købe et Ecopass for at få lov til at køre der. Ecopass'et kan kun købes i Milanos lokale butikker og koster enten €2, €5 eller €10 pr. dag alt efter hvor miljøvenlig din bil er.

Publiceret 31 May 2018 14:02

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.