Verdens bedste Golf

… ja, mere end det, Verdens bedste bil. Store ord, men ikke desto mindre er det netop disse to ord, vi hæfter på den nyeste udgave af VWs storsælger i versionen med den nye 1,5 motor med cylinderfrakobling

Af
Af Flemming Haslund

Ny Volkswagen Golf med 1,5-liters motor? Når man ser bilen, kan man hurtigt tro, at der ikke er noget nyt her. Men det er helt forkert. For når man nærlæser bilens data, opdager man, at der sker noget særligt under frontklappen. Motoren har nemlig automatisk cylinder-frakobling, som teknikerne siger. Altså kører motoren i visse spare-situationer videre med bare to cylindre aktive. Det er med til at spare på forbruget og dermed mindste udslippet. Golf 1,5 er ikke først med cylinderfrakobling, men nu er systemet nede i pris.

Cylinderfrakobling plus i øvrigt hele det brede galleri af spare-på-energien-teknik er med til, at den nye Golf 1,5 TSI har et glimrende forbrugstal; 20,4 km/l ifølge den snart gamle forbrugsnorm. Men nok så interessant er det, at det i den ”virkelige virkelighed” også er nemt at ramme et flot resultat: Vi kørte således flere testforsøg med en blanding af motorvej, by og landevej med et resultat over 18 km/l. Og vel at mærke med almindelig til god fart – og altså ikke noget med at danne prop i trafikken. Godkendt; ja, mere end godkendt.

Luksus i kabinen

Men ingen bil bliver verdens bedste ”bare” i kraft af en god motor. Der skal mere til. Og det har den nye Golf. Glimrende kørestilling og let overskuelig instrumentering samt mulighed for klassens indtil nu mest avancerede GPS-system med skærm både mellem sæderne og foran køreren.

Og kort om køreegenskaberne: Affjedring med den der sjældne balance mellem fast og blød – præcist dér, en affjedring bør være. Det er i øvrigt netop her, man så typisk kender virkeligt godt biler fra de bare gode.

Alt i alt: Volkswagen Golf generelt og især denne udgave, 1,5 TSI, er slet og ret bilen uden fejl. Men den er ikke bare bilen uden fejl – den er sumagtige bilen, der er bedst på en lang række måder: Pladserne til fører og forsædepassager, instrumentering, komfort inkl. lyd-niveau plus noget knap så målbart, nemlig gensalgsværdi. Og fik jeg nævnt den der motor?

Golf med særlig motor og en udstyrspakke med navnet R-Line. Vi udråber netop denne tysker til at være verdens bedste bil.

Golf med særlig motor og en udstyrspakke med navnet R-Line. Vi udråber netop denne tysker til at være verdens bedste bil.

Glimrende førerplads med et fedt rat, støttende sæder og udsigten til et GPS-system, der viser kortet både mellem sæderne og foran køreren.

Glimrende førerplads med et fedt rat, støttende sæder og udsigten til et GPS-system, der viser kortet både mellem sæderne og foran køreren.

Golf

Golf er Volkswagens serie af biler i C-segmentet.
Design: Frontmotor, forhjulstræk.
Motorer: Fra 3-cylindret 1,0. Testbil: 4-cylindret 1,5.
Effekt: Fra 85 hk. Testbil: 130 hk.
Forbrug: Op til 20,8 km/l. Test: Op til 20,4 km/l.
Pris: Fra 193.969 kr. Testbil: 257.971 kr.

Publiceret 18 May 2018 09:58

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.