SUV’en, der flytter grænser

De popper op fra alle hjørner lige nu, SUV’erne. De fleste mere eller mindre som alle de andre – men her er én, der flytter grænserne for, hvor velkørende en bil af denne type kan være: Den nye BMW X2

Af
Af Flemming Haslund

Nyeste nye i SUV fra det tyske bilmærke BMW er bilen her, X2. X'et fortæller jo, at nyheden er en del af tyskernes SUV-familie, der jo i sin tid startede med kæmpen X5.

X2 er bilen, der bryder grænser; både BMW's egne og hele biltypens: For X2 er i særklasse den mest sporty af samtlige SUV'er på BMW's program og blandt alle SUV'er.

Køreren sidder lavt

Først og fremmest er kørestillingen som i en sedan. Køreren sidder lavt og rækker hænderne frem til et højt placeret, omtrent lodret rat. Og bilens måde at bevæge sin hen over asfalten: X2 ligger fladt, X2 krænger på ingen måde SUV-agtigt, X2 er retningsstabil ved enhver hastighed. Så der er ikke det mindste SUV over den nye tyskers måde at køre på. Det er dérfor, X2 på det nærmeste er en eksplosion i sporty køreegenskaber.

Det var præcist, hvad vi konstaterede om det nyeste X fra München efter de første par kilometer. Så med udsigt til at bryde grænser, være en, som vi siger, ”eksplosion” i køreegenskaber, kræves en ekstraordinær test: Vi stikker sydover og indtager den tyske Autobahn for at finde ordene, der dækker X2 som langtursbil.

Med det samme den lange, lige asfaltstrækning åbner sig foran køleren, er der mulighed for at prøve højfarts-kræfterne og -stabiliteten. Med en 2-liters benzinmotor er der så rigeligt at gøre godt med, og 200 km/t er ingen opgave for en X2. Faktisk bliver den ved på den nordlige side af de 200 – dog ikke helt så letløbende.

Den metallicgrå tysker er den hidtil laveste SUV. Det mærkes tydeligt her på Autobahn; for der er stabilitet præcist så effektivt som i mere ”almindelige” og dermed lavere biler. Det er nyt. Det er en af egenskaberne, der gør X2 velegnet til de lange stræk. Helt tilsvarende med kørestilling og ikke mindst sæderne, der tager behageligt om kroppen. Rigelig motor, stor stabilitet og effektive sæder: Det er kombinationen, der skaber en af de store cruisere.

Om førerpladsen i den nye BMW X2: Perfekt arbejdsplads slet og ret. Her med tykt læderrat og sæder med lækkert alcantara.

Om førerpladsen i den nye BMW X2: Perfekt arbejdsplads slet og ret. Her med tykt læderrat og sæder med lækkert alcantara.

BMW X2 – helt kort

Motorversioner: 2,0 turbodiesel og 2,0 turbobenzin
Ydelse: fra 140 hk til 231 hk
Moment: fra 190 Nm til 450 Nm
0-100 km/t: 6,7 til 9,6 sekunder
Topfart: 205 til 237 km/t
Forbrug: 16,4 til 22,2 km/l
Pris: fra 442.780 kr. til 727.280 kr.

Publiceret 26 April 2018 11:14

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.