Er din aircondition en bakteriebombe?

Det er dejligt praktisk bare at kunne tænde for din aircondition når temperaturen stiger, men pas på! Hvis det er længe siden du sidst gjorde den ren, kan den faktisk gøre mere skade end gavn.

Af
Af Ditte Krogh Fischer

De fleste nyere biler har i dag aircondition og på en varm forårsdag, er der ikke noget bedre end at skrue op for fuld blæs og lade kulden strømme ind i bilen. Men vidste du, at det faktisk kan være direkte sundhedsskadeligt for dig og din familie?

 En gamle og ikke vedligeholdt aircondition kan nemlig indeholde svampesporer og bakterier, som du risikerer at indånde, hver gang du tænder din aircondition. Hvis du indånder den bakteriefyldte luft dagligt, kan det resultere i astma, allergi og hovedpine.

 

Heldigvis kan du hurtigt og nemt vurdere, om din aircondition trænger til en rengøring, og AutoOffer fortæller dig her, hvordan du gør. 

 

Sådan ved du om din aircondition er en bakteriebombe

Den nemmeste måde at tjekke om din aircondition trænger til en kærlig hånd, er ved at bruge din næse. Hvis der har ophobet sig bakterier eller svampesporer i din aircondition vil der, når du starter bilen, nemlig brede sig en meget ubehagelig lugt - nemlig lugten af jordslået vasketøj.

 

Hvis luften der kommer ud af din aircondition begyn der at lugte jordslået, så er det på høje tide at gøre noget ved det.

 Dit lokale værksted vil elske at få lov til at fikse dit aircondition anlæg for dig, men hvis du er ”gør det selv typen” kan du også sagtens selv komme de farlige bakterier til livs med en ”aircondition cleaner”.

En aircondition cleaner er en spray man stiller i bilen hvilket på kun 10 minutter fjerner bakterier, mug og svamp fra bilens aircondition anlæg. Den er nem at bruge og koster ikke særlig meget.

 Hvis du vil undgå at der danner sig farlige bakterier og svampesporer i din aircondition, bør du få tjekket og renset din aircondition en gang om året, men der er også en ting du nemt kan gøre for at holde systemet rent og bakteriefrit. 

Sådan undgår du bakterier i din aircondition

Problemer med bakterier og svampesporer i bilens airconditionanlæg skyldes ofte, at systemet ikke har været brugt i en længere periode. Mange bruger f.eks. ikke deres aircondition om vinteren, og hvis systemet står stille over vinteren vil der ophobe sig små fugtdannelser. 

 Når foråret kommer og solens stråler varmer fugten op, skabes den perfekte grobund for svamp og bakterier, og der vil derfor inden længe suse en ubehagelig jordslået lugt ud af din aircondition.

 Hvis du vil undgå at der ophober sig bakterier i din aircondition er det derfor vigtigt, at du sørger for at tænde for kølingen – også selvom det er koldt udenfor.   

Publiceret 25 April 2018 16:21

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.