VW på den store Qashqai-jagt

Volkswagens nye SUV med navnet T-Roc står lige nu som ”Best of the Rest” i et salg, der helt domineres af Nissan Qashqai. Nu er spørgsmålet: Har T-Roc, hvad der skal til for at indhente den indtil nu så suveræne japaner?

Af
Af Flemming Haslund

SUV'erne – altså de høje biler med en snært af terrænbil og ”Jeep” over sig – vender op og ned hos bilkøberes valg. Over hele Europa og Danmark med bliver vi bare vildere og vildere med de høje. Og herhjemme er salget af én af SUV'erne på det nærmeste eksploderet: Nissan Qashqai blev den mest købte bil i marts. Der røg godt og vel 1.000 over disken.

Nummer to på SUV'ernes popularitetsliste kommer uendeligt langt efter. Toeren er den nye Volkswagen T-Roc, som vi tester lige her, der med et salg på 301 er nummer 17 på listen. Men er det udtryk for retfærdighed? Har den mere i sig, den nye tysker?

Det korte svar er: Nej, det er ikke retfærdigt. T-Roc har mere i sig.

En Volkswagen

For det første er T-Roc jo en Volkswagen. På trods af Diesel Gate er dét i sig selv en kvalitet her i landet. VW – det er jo kvalitet, det er jo tryghed er den gængse opfattelse, og dermed er der nogenlunde sikkerhed for en god gensalgsværdi, når man skal sælge.

Men hvordan er T-Roc så at køre i? Svaret er kort: Som en Golf, præcist som en Golf. Eller sagt på en anden måde: Som en hvilken som helst ”almindelig” bil.

For mange vil det være en fordel – det er jo bare at sætte sig ind og køre. For andre vil det være en skuffelse. Når man køber en SUV, der jo er en anden type bil, måtte der da gerne følge en eller anden type anderledes oplevelse med. Men det gør der ikke i tilfældet T-Roc. Der er heller ikke yderligere terræn-egenskaber i den høje; den trækker ikke på alle fire hjul, men udelukkende på forhjulene, og den kører ikke på grovere dæk.

Hvad skal man så med en T-Roc overfor en Golf? Først og fremmest, at man kører i en trendy biltype med al den signalværdi, der nu er i det. Men nøgternt bedømt får man ikke mere af noget i en T-Roc i forhold til en Golf.

Men hvad så med T-Roc overfor Qashqai? T-Roc er en nyere konstruktion, der alt i alt virker mere raffineret i sin lyd og i sin komfort. T-Roc har også et lavere forbrug og dermed udslip. Men to gange får T-Roc Qashqai-klø: På prisen og på bagsædepladsen.

Nye T-Roc følger øjeblikkets SUV-mode på alle måder: Lidt høj, lidt kantet, lidt store hjul. Hot mode, en stil mange falder for.

Nye T-Roc følger øjeblikkets SUV-mode på alle måder: Lidt høj, lidt kantet, lidt store hjul. Hot mode, en stil mange falder for.

Er vi bag rattet i en VW Golf? Næ, vi er bag rattet i en VW T-Roc. Som med alt andet er afstanden fra Golf til T-Roc lille i kabinen.

Er vi bag rattet i en VW Golf? Næ, vi er bag rattet i en VW T-Roc. Som med alt andet er afstanden fra Golf til T-Roc lille i kabinen.

Volkswagen T-Roc versus Nissan Qashqai


Bil Motor Effekt Acc. Forbrug Frapris
T-Roc: 1,5 R4 150 hk 10,2 sek. 18,6 km/l 270.977 kr.
Qashqai: 1,6 R4 163 hk 8,9 sek. 17,7 km/l 238.970 kr.
*) Vi sammenligner Volkswagen T-Roc TSI 1,5 med Nissan Qashqai DIG-T 163.

Publiceret 18 April 2018 15:35

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.