Strækøvelser og opvarmning af stemmen forud for aftenens sange.
Strækøvelser og opvarmning af stemmen forud for aftenens sange.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Af karsken bælg....

Hver onsdag mødes 30 mænd og kvinder på Byvangsskolen i Slangerup. Og der er plads til flere

Slangerup 56 medlemmer kunne Slangerupkoret i forne tider mønstre.

Men med sædernes forfald op gennem 70’erne, 80’erne og 90’erne forsvandt også en del af den danske sangtradition.

Sådan lyder én af de mulige forklaringer i hvert fald på, hvorfor Slangerupkoret ligesom så mange andre kor i dag kun kan mønstre den halve besætning.

Og hvor medlemstallet bliver mindre, bliver gennemsnitsalderen højere.

Mange af medlemmerne har sunget i koret i adskillige år. En enkelt faktisk i 32 år, og korets alderspræsident har da også rundet de 80 år.

Men når de mødes for at øve, spiller alderen ikke den store rolle.

“Sangvitaminer øger livsglæden. Træthed og bekymringer er der ikke plads til, mens man synger,” konstaterer formand Henny Jakobsen og fortsætter:

“Det er ikke sådan, at koret er i fare for at blive nedlagt. Men vi vil meget gerne have nogle nye medlemmer. Der er mange, der måske har sunget som yngre, og som på et tidspunkt begynder at bilde sig ind, at de ikke kan synge. Dem vil vi gerne invitere indenfor.”

Sidegevinst

Og så har koret faktisk også haft den sidegevinst, at selv de ældste medlemmer er fortrolige med at arbejde med en computer.

Korets dirigent Ulrich Spahn Klausen er nemlig ikke blot uddannet i musikvidenskab men også i musikteknologi ved Aalborg Universitetscenter.

“Så vi øver også foran computeren derhjemme. Ulrich har nogle programmer, hvor vi kan øve vores egen stemme - enten understøttet af noderne eller i forhold til det samlede lydbillede. Det betyder, at vi kan gå lidt hurtigere frem, env hvis vi kun øvede, når vi mødes,” fortæller Henny Jakobsen.

Men selv om man kan få fornemmelsen af korsang på kontoret eller i dagligstuen, er de det fælles øveaftener og koncerterne, der for alvor får sangen til at leve.

Og koret er fast leverandør af strofer, når juletræet tændes i Slangerup, når der er jazzfestival - og rundt om i de lokale kirker.

“For nogle er det rejserne, for nogle er det øveaftenerne, og for andre er det koncerterne, der er i højsædet. På samme måde er det med musikken; Nogle foretrækker musicals, andre vil gerne synge Bach og kan måske ikke fordrage musicals. Men det er den samlede sum af de mange elementer, der gør, at man opnår et fællesskab,” fortæller Henny Jakobsen.

Liverpool FC’s fans er ikke de eneste, der kan synge ’You’ll never walk alene’. Slangerupkoret kan også
Liverpool FC’s fans er ikke de eneste, der kan synge ’You’ll never walk alene’. Slangerupkoret kan også

Der bliver øvet, indtil alle detaljer er på plads frem mod koncerterne
Der bliver øvet, indtil alle detaljer er på plads frem mod koncerterne
Publiceret: 13. Marts 2017 11:52

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt