Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Åbent brev til Plan- og Miljøudvalget i Vingeklippede Frederikssund kommune

Af Johan Gaunitz

Strandengen 26, 3630 Jægerspris

På udvalgets dagsorden tirsdag den 9. januar er det atypiske prestigeprojekt “ Dige-projekt Kulhuse.”

En forventning ved et godt projekt ville vel være, at en kvalificeret majoritet af de involverede siger god for projektet. Sådan er det langt fra tilfældet i Kulhuse. Faktisk er det en del under 70 %, der siger betinget ja. Dette trods en intensiveret kampagne og pression med ubestridelig falske påstande og postulater.

Rent teknisk er det bekymrende, at NIRAS ikke holder sig til det aktuelle habitat - altså Kulhuse. Faktisk er grundlaget slet ikke Roskilde fjord, men for at få de ønskede resultater, har man brugt Isefjorden med udgangspunkt i Holbæk!!

Det var jo ellers helt og aldeles uforpligtende for beboerne at “stemme ja” til forslaget med alle muligheder for at trække totalt i land senere, Alligevel har altså langt fra alle stemt ja - på trods af forlængelse af stemmefrist og direkte påtrykninger. Om disse to faktuelle forhold ikke får alarmklokkerne til at ringe, uanset at forvaltningen ikke fremhæver den konstatering i udvalget, så er der nok en del, der vil forundre sig....

Det foreliggende projekt er for højt, for dyrt og for ambitiøst. Hvordan kan det være, at man bare tænker videre uden at undersøge sagen nærmere? Jeg kan ikke tænke, at det er fordi, personalet mangler relevante opgaver, så der skal presses et prestigeprojekt igennem - eller?

Spørgsmålet er også, hvordan kommunen skal agere, hvis det i realiteten ender med, at der er endnu flere - måske endog en majoritet - der siger nej til et dyrt prestigeprojekt.

Frederikssund kommune har jo allerede brændt vingerne i et andet prestigeprojekt, så hvordan kan kommunen forsvare at kaste yderliggere en halv million gode penge ind i et så usikkert projekt som foreliggende Kulhusevolden - især i den aktuelle situationen?

Publiceret: 09. Januar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt