Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock Wanmongkhol - stock.adobe.com

Nybagte forældre sigtet for rå vold mod baby: Har fået alvorlige skader i kraniet

Forældrene til en kun tre måneder gammel baby blev onsdag fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hillerød sigtet for grov vold mod sønnen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Parret, som begge er 28 år gamle og fra Slangerup, blev anholdt efter en anmeldelse fra Frederikssund Kommune. Man vurderer, at de i en periode frem til den 19. marts har rusket babyen, så han har fået blødninger og alvorlige hævninger i kraniet. Derfor er de, ifølge Frederiksborg Amts Avis, sigtet efter straffelovens paragraf 245, stk. 1, der handler om legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

På trods af den alvorlige sigtelse, som er opretholdt, blev parret efter grundlovsforhøret løsladt, da der, ifølge anklager Christina Schønsted fra Nordsjællands Politi, ikke forelå tilstrækkelige beviser til en varetægtsfængsling. Parret nægter sig også skyldige i anklagerne.

"Vi skal nu vurdere, om der skal rejses tiltale," siger Christina Schønsted, som ikke vil oplyse yderligere om det lille barns tilstand.

jn

Publiceret 21 March 2019 11:26

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?