Da bygningen på Ny Østergade blev opført, var der rift om butiksarealerne. I dag er de umulige at leje ud, og derfor bliver de om omdannet til lejligheder.

Da bygningen på Ny Østergade blev opført, var der rift om butiksarealerne. I dag er de umulige at leje ud, og derfor bliver de om omdannet til lejligheder.

Har opgivet at leje ud til erhverv: Butikker bliver til lejligheder

500 kvadratmeter butiksareal skal omdannes til to-værelses lejligheder midt i Frederikssund

Af
Henrik Gregersen

"Lad os bare se det i øjnene. Siden finanskrisen er det kun gået én vej for udlejningen af butikker, og det er nedad. Det er faktisk tæt på dødt. Når vi sætter noget til leje, kommer der stort set ingen henvendelser, selv om priserne er sænket markant."

Sådan forklarer entreprenør Niels Viuff, der netop nu er ved at få et erhvervslejemål i Ny Østergade i Frederikssund omdannet til lejligheder.

"Når vi lejer ud, registrerer vi løbende, hvilken type lejemål, der er mest rift om. Og der er mange unge og ældre, der bor alene, men mangler lejligheder i en fornuftig størrelse til én person. Derfor har vi valgt at omdanne lejemålene til otte to-værelses lejligheder," siger han til Lokalavisen.

Og ifølge ham kan flere lignende ændringer formentlig være på vej i hjertet af Frederikssund:

"Jeg håber stadig på, at man kan fastholde Jernbanegade som handelsgade. Men jeg har mistet troen på Havnegade som butiksgade, og derfor vil det være oplagt, at man flere steder gør det samme, som jeg nu har valgt at gøre her; at omdanne tomme butikslokaler til lejligheder, som der er brug for."

Publiceret 20 March 2019 10:51

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?