Da bygningen på Ny Østergade blev opført, var der rift om butiksarealerne. I dag er de umulige at leje ud, og derfor bliver de om omdannet til lejligheder.

Da bygningen på Ny Østergade blev opført, var der rift om butiksarealerne. I dag er de umulige at leje ud, og derfor bliver de om omdannet til lejligheder.

Har opgivet at leje ud til erhverv: Butikker bliver til lejligheder

500 kvadratmeter butiksareal skal omdannes til to-værelses lejligheder midt i Frederikssund

Af
Henrik Gregersen

"Lad os bare se det i øjnene. Siden finanskrisen er det kun gået én vej for udlejningen af butikker, og det er nedad. Det er faktisk tæt på dødt. Når vi sætter noget til leje, kommer der stort set ingen henvendelser, selv om priserne er sænket markant."

Sådan forklarer entreprenør Niels Viuff, der netop nu er ved at få et erhvervslejemål i Ny Østergade i Frederikssund omdannet til lejligheder.

"Når vi lejer ud, registrerer vi løbende, hvilken type lejemål, der er mest rift om. Og der er mange unge og ældre, der bor alene, men mangler lejligheder i en fornuftig størrelse til én person. Derfor har vi valgt at omdanne lejemålene til otte to-værelses lejligheder," siger han til Lokalavisen.

Og ifølge ham kan flere lignende ændringer formentlig være på vej i hjertet af Frederikssund:

"Jeg håber stadig på, at man kan fastholde Jernbanegade som handelsgade. Men jeg har mistet troen på Havnegade som butiksgade, og derfor vil det være oplagt, at man flere steder gør det samme, som jeg nu har valgt at gøre her; at omdanne tomme butikslokaler til lejligheder, som der er brug for."

Publiceret 20 March 2019 10:51