Johnni Falkensten (nr. to fra højre) flankeret af dommerkomitéen; Peter Darum, Lokalavisen, Søren Bryde, Jægerspris Netværk samt Jesper Fini Kuhre, filialdirektør i Danske Bank

Johnni Falkensten (nr. to fra højre) flankeret af dommerkomitéen; Peter Darum, Lokalavisen, Søren Bryde, Jægerspris Netværk samt Jesper Fini Kuhre, filialdirektør i Danske Bank

Falkensten Vin vinder premiere-pris

Falkensten Vin løb med hæderen, da Danske Bank og Lokalavisen for første gang kårede Månedens Metailbutik i Frederikssund Kommune

frederikssund Der var masser af gode bud fra læserne.

Men dommerpanelet, bestående af Søren Bryde fra Jægerspris Netværk, Jesper Fini Kuhre, filialdirektør i Danske Bank og Peter Darum, salgschef hos Lokalavisen, var ikke i tvivl, da der blandt de mange forslag skulle peges på én detailbutik, der som den første havde fortjent hæderen som Månedens Detailbutik i Frederikssund Kommune.

Ikke blot var der mange læsere, der på Facebook havde peget på Falkensten Vin - eller personligt på indehaveren Johnni Falkensten. Der var også givet masser af gode eksempler på, hvorfor lige netop han og hans butik burde løbe med hæderen. Og de rosende ord gik igen, da dommerkomitéen torsdag overraskede Johnni Falkensten med blomster og diplom i butikken.

"Noget af dét, der går igen, er ikke bare dit engagement i din egen butik, men også i bestræbelserne på at skabe liv i gågaden og deltage i og skabe arrangementer, hvor du med din viden og service gør en stor forskel," lød det blandt andet fra Jesper Fini Kuhre, der blev fulgt op af Peter Darum:

"Der var masser af gode bud, og der er heldigvis masser af gode bud på Månedens Butik. Noget af dét, der går igen - ikke mindst i din butik - er, at folk har en oplevelse, at her får de dét ekstra i form af service og personlighed, som du ikke kan få på nettet. Den slags butikker er der behov for," konstaterede kan.

Modtageren selv var naturligt stolt over de rosende ord og medgav også, at netop viden om vinen, personlighed og service er væsentlige parametre i kampen for at ikke bare at overleve men også skabe liv og gode oplevelser som butik:

"Frederikssund er en pendlerkommune, og hvis ikke vi formår at levere varen, så handler folk i Lyngby eller andre steder, inden de kører hjem."

Publiceret 31 January 2019 11:59

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?