Se dig for, når du sammenligner priser på nettet, siger Forbrugerrådet Tænk på baggrund af nyt kvalitetstjek. Foto: Torben Klint.

Se dig for, når du sammenligner priser på nettet, siger Forbrugerrådet Tænk på baggrund af nyt kvalitetstjek. Foto: Torben Klint.

Disse prisportaler kan du stole på

Hvis du bruger prisportaler til at finde det bedste tilbud, skal du se dig for, vurderer Forbrugerrådet

Af
Ulrik Baltzer

Bolius Boligejernes Videncenter

Vejen til et nyt køleskab eller en støvsuger går for to ud af tre forbrugere gennem en af nettets prisportaler, hvor man hurtigt og bekvemt kan få overblik over, hvor det bedste tilbud findes.

Men det er langt fra sikkert, at prisportalerne giver dig et udtømmende indblik, konkluderer Forbrugerrådet Tænk på baggrund af en nyt kvalitetstjek.

- Ideen med prisportalerne er, at de skal vise os vej til de bedsteprodukter og priser. Vores tjek viser desværre, at der er flere af portalerne, som viser resultater fra så få forhandlere, at de ikke kan guide os igennem prisjunglen, siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, i en pressemeddelelse.

Tænks metode

Forbrugerrådet Tænk har gennemført et kvalitetstjek af ni forskellige prisportaler ved at søge på seks forskellige produkter, som organisationen tidligere har kåret som ”Bedst i Test”.

Så klam er din opvaskemaskine

Målet var at undersøge, om prisportalerne kunne finde produkterne, og om de kunne finde den billigste pris.

Ud af de ni prisportaler, Forbrugerrådet Tænk har gransket, var kun portalerne Google Shopping og Pricerunner i stand til at finde priser på de produkter, Forbrugerrådet Tænk har undersøgt.

Herunder en vaskemaskine, en ovn, en mobiltelefon, et køleskab, en emhætte og en støvsuger.

Omkring halvdelen af portalerne viser ikke priser fra de to store forhandlere Power og Elgiganten, og når en prisportal ikke søger priser hos alle forhandlere, kan man som forbruger ikke regne med, at man får vist den billigste pris.

Forbrugerrådet Tænks tjek af portalerne viser da også, at der er 1.120 kroner i forskel på den pris, som forskellige portaler viser på den samme mobiltelefon, og 1.300 kroner i forskel på den pris, som forskellige portaler finder på den samme vaskemaskine.

Prisportalerne som helhed er kommercielle foretagender, men ikke alle skilter med deres forretningsmodeller. For de fleste gælder, at prisportalen får en eller anden form for kompensation for at sende forbrugere videre til de enkelte forhandlere. Pricerunner modtager derudover en sum penge, hver gang en forbruger ikke bare kigger, men ender med at købe et produkt.

Google Shopping modtager betaling fra forhandlerne, og denne betaling har indflydelse på, om forhandleren placeres mere eller mindre gunstigt i søgeresultaterne.

Mærkning

På baggrund af undersøgelsen mener Forbrugerrådet Tænk, at der er behov for øget gennemsigtighed blandt prisportalerne. Derfor foreslår Tænk en frivillig mærkningsordning, der kan forbedre kvaliteten.

"Det kan være meget svært at gennemskue som forbruger, og derfor er der brug for en frivillig mærkningsordning af de her portaler, så vi forbrugere let kan finde frem til de gode portaler, der fx viser priser fra størstedelen af forhandlerne på markedet," lyder det fra Anja Philip.

Forbrugerrådet Tænk oplyser, at de har et samarbejde med prisportalen Pricerunner på udvalgte test for at kunne servicere forbrugerne med aktuelle prisinformationer. Tænk modtager betaling fra Pricerunner for antallet af klik fra taenk.dk. Det beløb var i 2017 cirka 15.000 kr. Al indtjening bliver brugt til at forbedre organisationens hjemmeside.

1. Pricerunner

2. Google Shopping

3. Alatest.dk

4. Kelkoo.dk

5. Findpriser.dk

6. Shoptail.dk

7. Shopello.dk

8. Priser.dk

9. Hvidevarepriser.dk

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Prisportalerne er sorteret efter deres placering i Tænks kvalitetstjek.

Publiceret 04 November 2018 06:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.