I Nordsjælland dumper eleverne på stribe til den praktiske køreprøve, men det er gode til den teoretiske. Foto: Henrik Bagger, Ritzau Scanpix

I Nordsjælland dumper eleverne på stribe til den praktiske køreprøve, men det er gode til den teoretiske. Foto: Henrik Bagger, Ritzau Scanpix Scanpix

Her er det nemmest at bestå din køreprøve

prøver Hvis du gerne vil bestå din køreprøve, skal du rejse til Bornholm, og hvis du ikke vil dumpe, skal du holde dig langt væk fra København og Nordsjælland.

Sådan lyder den umiddelbare konklusion af de seneste landsdækkende tal for dumpeprocenter, som sammenligningsportalen Samlino.dk har fået udleveret af Rigspolitiet.

Særligt i Københavns Politikreds er det svært for eleverne at overbevise den køresagkyndige om, at de er klar til at køre alene på vejene. Her dumper hele 48.1 procent den praktiske køreprøve, mens 32.8 ikke formår at bestå den teoretiske prøve.

Dermed er København suverænt den politikreds, hvor flest dumper.

Også svært i Nordsjælland

Men selvom trafikken i København kan være særligt udfordrende, så er det ikke meget lettere at bestå den praktiske køreprøve i Nordsjællands Politikreds.

Her er dumpeprocenten nemlig på hele 40.2 procent, og det er den næsthøjeste på landsplan - kun overgået af Københavns Politikreds.

Til gengæld kan eleverne i Nordsjælland bryste sig af at være de absolut bedste på landsplan til den teoretiske del. Her er dumpeprocenten helt nede på 24.8 procent.

-vik

Udvalgte dumpeprocenter:

Københavns Politikreds: Praktisk: 48.1. Teoretisk: 32.8

Nordsjællands Politikreds: Praktisk: 40.2. Teoretisk: 24.8

Bornholms Politikreds: Praktisk: 22.0. Teoretisk: 31.2

Østjyllands Politikreds: Praktisk: 35.5. Teoretisk: 30.2

Nordjyllands Politikreds: Praktisk: 33.0. Teoretisk: 29.6

Publiceret 03 November 2018 09:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.