Sankt Hans bliver uden bål i år.

Sankt Hans bliver uden bål i år.

Sankt Hans bliver uden bål i år

Den længste tørke i mange år sætter en stopper for traditionen med at brænde heksen af på bålet på Sankt Hansaften den 23. juni.

Frederiksborg Brand & Redning understreger, at afbrændingsforbuddet ikke er indført for at genere nogen – det er simpelthen ikke forsvarligt andet.

De fleste år er nedbør den største bekymring for de utallige Sankt Hans-arrangementer landet over, men i år er der en helt anden årsag til, at den store bunke grene, der skulle udgøre det festligebål, ikke kommer til at stå i flammer, mens der synges med på Midsommervisen.

Vegetationen er knastør, og der er derfor fortsat afbrændingsforbud i alle Frederiksborg brand & Rednings seks kommuner: Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød.

Risikoen er for stor

”Det er en af vores vigtigste opgaver at forebygge brande, og som det ser ud nu, er risikoen simpelthen for stor til, at vi tør ophæve afbrændingsforbuddet. Også selvom det betyder, at Sankt Hans i år bliver uden bål,” udtaler Peter Cowland, der er Chef for Forebyggende Område i Frederiksborg Brand & Redning

Sankt Hans er i forvejen en aften, som får brandbilerne ud at køre mere end ellers. Der opstår nemlig cirka dobbelt så mange brande som på en normal aften og nat.

Publiceret 22 June 2018 11:09

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv