Sankt Hans bliver uden bål i år.

Sankt Hans bliver uden bål i år.

Sankt Hans bliver uden bål i år

Den længste tørke i mange år sætter en stopper for traditionen med at brænde heksen af på bålet på Sankt Hansaften den 23. juni.

Frederiksborg Brand & Redning understreger, at afbrændingsforbuddet ikke er indført for at genere nogen – det er simpelthen ikke forsvarligt andet.

De fleste år er nedbør den største bekymring for de utallige Sankt Hans-arrangementer landet over, men i år er der en helt anden årsag til, at den store bunke grene, der skulle udgøre det festligebål, ikke kommer til at stå i flammer, mens der synges med på Midsommervisen.

Vegetationen er knastør, og der er derfor fortsat afbrændingsforbud i alle Frederiksborg brand & Rednings seks kommuner: Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød.

Risikoen er for stor

”Det er en af vores vigtigste opgaver at forebygge brande, og som det ser ud nu, er risikoen simpelthen for stor til, at vi tør ophæve afbrændingsforbuddet. Også selvom det betyder, at Sankt Hans i år bliver uden bål,” udtaler Peter Cowland, der er Chef for Forebyggende Område i Frederiksborg Brand & Redning

Sankt Hans er i forvejen en aften, som får brandbilerne ud at køre mere end ellers. Der opstår nemlig cirka dobbelt så mange brande som på en normal aften og nat.

Publiceret 22 June 2018 11:09