Apotekerne sælger mere medicin, men til billigere priser. Foto: Ritzau Scanpix

Apotekerne sælger mere medicin, men til billigere priser. Foto: Ritzau Scanpix

Priser på medicin falder på apotekerne

I gennemsnit er priserne faldet med fem procent

Af
Af Niels Philip Kjeldsen

Danskerne fik samlet set udleveret én procent mere medicin fra landets apoteker i 2017 end året før. Alligevel solgte apotekerne 'kun' for 11 milliarder kroner, som er to procent mindre end i 2016.

Gennemsnitligt faldt medicinpriserne med fem procent i 2017, viser en analyse, som Danmarks Apotekerforening har foretaget.

Det lægemiddel, der blev udleveret mest af fra apotekerne, er Atorvastatin, som er et middel mod forhøjet kolesterol. Herefter føler Amlopidin, som er et middel mod forhøjet blodtryk. På tredjepladsen over udleveret medicin er det smertestillende stof paracetamol.

Samlet køb

Samlet set købte danskerne medicin for 22 milliarder kroner i 2017. 11 milliarder af disse blev brugt i landets apoteker, mens landets hospitaler udleverede medicin til en værdi af 8,4 milliarder kroner, viser tal fra Amgros.

Det er en stigning på 8,4 procent.

Publiceret 17 June 2018 09:00

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv