Lærere varslet fyret:

Børnetallet falder

Rygtet har svirret på de sociale medier siden fredag.

Og nu bekræfter formand for Uddannelsesudvalget Morten Skovgaard overfor Lokalavisen, at den er god nok. Eller skidt nok: Op mod 40 lærere i Frederikssund Kommune er blevet varslet afskediget forud for det kommende skoleår.

Overfor Lokalavisen afviser Morten Skovgaard dog, at afskedigelserne bunder i den forringede økonomiske situation i Frederikssund Kommune:

"Det er en konsekvens af, at der bliver færre skolebørn i kommunen," siger Morten Skovgaard og tilføjer, at det ikke er først egang, kommune og lærere står i dén situation:

"Det er sket flere gange tidligere, og i praksis sker der dét, at dem, der er varslet afskediget, bliver placeret i en job-bank. Og i løbet af foråret og sommeren viser det sig, at langt de fleste på grund af naturlig afgang på kommunens skoler, alligevel kan fortsætte som lærere, så der er ikke noget usædvanligt i det, og det har ingen sammenhæng med de besparelser, der er gennemført i forbindelse med Vinge, selv om jeg naturligvis har hæftet mig ved, at flere har den opfattelse," siger Morten Skovgaard

Sådan ser prognosen for børn i skolealderen ud for de kommende år

Sådan ser prognosen for børn i skolealderen ud for de kommende år

Publiceret 15 April 2018 10:51

SENESTE TV