Fjordforbindelsen klar med nyt undervisningsmateriale

Mandag afholdt Frederikssund Kommune og Vejdirektoratet en lærerdag på Fjordforbindelsen.

Anledningen var, at de i samarbejde udvikler undervisningsmateriale om brobyggeriet, som kan bruges til projekter i naturfag i Folkeskolen. Lærerdagen blev derfor afholdt for at introducere det helt nyudviklede undervisningsmateriale.

Det nye undervisningsmateriale henvender sig til mellemtrin og udskoling i naturfagene, og består ligesom det tidligere materiale af et halvdagsbesøg på Fjordforbindelsens informationscentre, hvor eleverne skal arbejde med undervisning i praksis.

Med det nye undervisningsmateriale skal eleverne nu prøve kræfter med at støbe beton med og uden armering. Et arbejde som også foregår på broen i denne tid. Der bliver støbt bropiller og fundamenter i målestok 1:50, som på sigt bliver sat sammen til en miniature af den virkelige bro.

I forløbet med det seneste undervisningsmateriale kom der i alt 28 klasser på besøg. Frederikssund Kommune og Vejdirektoratets mål i det kommende år med det nye undervisningsmateriale er at få besøg af 40 skoleklasser.

Samarbejdet om åbenskole mellem Frederikssund Kommune og Vejdirektoratet løber over en 3-årig periode, som også er den periode, hvor Fjordlandsbroen bliver bygget. Et så stort infrastrukturprojekt giver en gylden mulighed for, at børn og unge på skolerne kan komme tæt på et stort byggeri, få ny indsigt og selv afprøve nyt og spændende materiale i praksis.

Publiceret 12 April 2018 10:00

SENESTE TV