Hør fortidens fortællinger på Frederikssund Museum

I anledningen af den landsdækkende Fortidsmindedag den 22. april kl. 13-14 inviterer Frederikssund Museum, Færgegården til en særlig og gratis omvisning i kulturlandskabet i Færgegårdens enestående og naturskønne have, fyldt med fortællinger om fortiden ved fjorden.

Museets egen baghave rummer både det mystiske kulthus fra Venslev i Hornsherred, den karakteristiske stendysse fra Søsum på den østlige side af fjorden med den særlige historie og mange andre bemærkelsesværdige fortællinger.

Arkæolog og museumsinspektør Palle Østergaard Sørensen vil guide publikum gennem disse fortidsminder, mens han fortæller historierne, der ikke blot knytter tråde til museets udstilling - men også vækker udendørsarealets vedkommende historie.

En dag i fortidsmindernes tegn

Med fortidsmindedagen 2018 ønsker Slots- og Kulturstyrelsen sammen med landets arkæologiske museer atter engang at sætte rammerne for en dag i fortidsmindernes tegn. Der vil være mulighed for både før og efter omvisningen til alm. entré at besøge museets udstilling ”menneske og fjord”, der rummer flere af de genstande, som undervejs vil være en del af den samlede fortælling om fortidsminderne ved Færgegården.

Palle Østergaard Sørensen er uddannet arkæolog og historiker fra Københavns Universitet og har mere end 25 års erfaring som gravende arkæolog. Han har tidligere været ansat ved Nationalmuseet og siden 2006 ved Frederikssund Museum, Færgegården.

Publiceret 11 April 2018 00:00

SENESTE TV