Tæppefald på Fabrikken

Svigtende billetsalg betyder nu, at Kulturforeningen Fabrikken i Skibby opløses

Af
Af Birgitte Masson

Lis Sørensen: 'Vi kommer igen'. Carpark North i frigear på Fabrikken. Gintberg i topform. Julefest på Fabrikken. Koncert og tapas på Fabrikken. Duné væltede Fabrikken.

Stand-up komikere, store, danske musiknavne og temafester har de seneste otte år ikke bare trukket ovennævnte overskrifter i de lokale medier, de har også været med til at sætte Fabrikken i Skibby på det musikalske landkort.

Nu er det imidlertid slut. Kort før påske kunne Fabrikkens bestyrelse på Facebook meddele, at foreningen lukker og slukker grundet et vigende billetsalg og manglende økonomisk overskud.

“Det er mega ærgerligt,” fortæller Fabrikkens formand Betina Christensen og fortsætter:

“Jeg havde, forud for Fabrikkens bestyrelsesmøde i januar, efter lange overvejelser besluttet mig for at stoppe som formand, og trække mig helt ud af Fabrikken, fordi jeg ikke længere havde den fornødne tid. Der gik det op for mig, at flere af de andre medlemmer havde det på samme måde. Derfor holdt vi en ekstraordinær generalforsamling i håb om, at helt nye kræfter ville melde sig. Et medlem af den eksisterende bestyrelse ville gerne fortsætte, og en person udefra var også interesseret, men to er bare ingenting i forhold til at drive en forening,” siger Betina Christensen.

Konkurrence og afslag på tilskud

Ifølge Betina Christensen har der gennem flere år været en tendens med svigtende billetsalg til Fabrikkens arrangementer.

“Vi har forsøgt os frem med forskellige tiltag, og selv ikke lavere priser hjalp. Måske skyldes det konkurrencen fra de omkringliggende byer som Frederikssund, Roskilde og Holbæk,” siger Betina Christensen og tilføjer:

“Men uden at det skal lyde alt for negativt, så havde det måske gjort en forskel for os, hvis vi havde fået en håndsrækning af Frederikssund Kommune, enten i form af en underskudsgaranti eller tilskud. De sidste to år har vi desværre fået afslag på vores ansøgning.”

Fabrikkens historie:

En gruppe lokale ildsjæle fra Skibby, der kaldte sig Drengene fra Hjortevænget, startede i 2009 det, der året efter gik hen og blev til Musikforeningen Fabrikken, dengang med Claus Nielsen som formand.

I løbet af det første år lykkedes det Fabrikken at afholde otte arrangementer i form af koncerter, stand-up og dinner-arrangementer.

Herefter fandt Fabrikkens arrangementer sit leje med ca. et i kvartalet.

I 2015 overtog Betina Christensen formandsposten. Fabrikken fortsatte konceptet med forskellige musik, stand-up- og julearrangementer.

I 2017 afholdt Fabrikken et enkelt arrangement i form af stand-up med komikeren Andreas Bo. Julefrokosten måtte aflyses grundet svigtende billetsalg.

Publiceret 27 March 2018 00:00

SENESTE TV