Vagtskifte i Folkeuniversitetet

Frederikssund Den 13. marts holdt Folkeuniversitetet i Frederikssund sit ordinære repræsentantskabsmøde. I forbindelse med den efterfølgende valghandling udtrådte komitemedlem Lasse Knudsen efter eget ønske af komiteen efter mange års medlemskab. KFlemming Bülow Rasmussen, Frederikssund, og Jørgen Bau Hansen blev nyvalgt til komiteen. Efter repræsentantskabsmødet konstituerede komiteen sig med Verner Bylov Larsen som formand, Brita Pilegaard som næstformand, Knud Andersen som kasserer og Sussie Staun Pallesen som sekretær. De øvrige komitemedlemmer er Knud-Erik Fredfeldt, Jørgen Bau Hansen, Eva Mejnert, Flemming Bülow Rasmussen og Rigmor Sveistrup. Folkeuniversitetets opgave er at formidle forskningsresultater og fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab. Det sker overvejende ved foredrag, der holdes af foredragsholdere med universitetsbaggrund og som har en god formidlingsevne. Folkeuniversitetet er for alle interesserede uanset alder, uddannelse og baggrund. De fleste arrangementer gennemføres i Kulturhuset Elværket i Frederikssund, men Rejsestalden i Jægerspris og Riddersalen på Selsø benyttes også - og senest har Sankt Mikaels Kirke i Slangerup lagt hus til.

Publiceret 14 March 2018 11:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.