22-årig tiltalt efter drukneulykke

En 22-årig mand fra Frederikssund tiltalt for forsikringssvindel og brandstiftelse

Af
Jakob Markert

Det var, ifølge anklageskriftet, en 22-årig mand fra Frederikssunds forsøg på forsikringssvindel på en sejlbåd, der førte til, at den 24-årige Tavab Khoshival i oktober druknede i Roskilde fjord. Ifølge Ritzau fremgår det, at anklageren opfatter den 22-årige, som ansvarlig for ulykken. Manden nægter sig skyldig. De to mænd var på tur i en sejlbåd på fjorden, da den 22-årige ifølge anklageskriftet kastede en antændt benzinvædet klud på bådens motor, som han forinden havde pøset til med benzin. Det udløste den eksplosion, som fik Tavad Khoshival til at springe i fjorden, skriver Ritzau. Udover tiltalen for forsikringssvindel mod den 22-årige, er der også rejst tiltale efter straffelovens paragraf 180 om kvalificeret brandstiftelse, som kan give op til livstid. Tiltalen skyldes, at han ifølge anklageskriftet i forbindelse med sin handling burde have indset, at “andres liv udsattes for overhængende fare”, og han derfor, selvom han ikke havde til hensigt at dræbe sin kammerat, efter anklagemyndighedens opfattelse er skyldig. Desuden skriver Ritzau, at den 22-årige også er anklaget for at have været i besiddelse af små mængder hash, samt i besiddelse af 14 skarpe 9-millimeter-patroner, ligesom han er anklaget for at have truet fire fængselsbetjente under en overflytning mellem to afdelinger. Her skulle han have kaldt dem “ludere” og truet med at “smadre” dem.

Publiceret 14 March 2018 13:40

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.