Lokal bedemand forbereder glidende generationsskifte

Gitte Cohen køres i stilling til en dag at overtage Fr.sund Begravelsesforretning

Af
Af Birgitte Masson

Gitte Cohen har været bedemand i Frederikssund Begravelsesforretning siden oktober 2016. Men hvad de færreste nok ved er, at hun er blevet partner i forretningen, og i disse år er ved at blive kørt i stilling til, at hun en dag skal overtage begravelsesforretningen - fuldt og helt.

Det sker gennem et glidende generationsskifte, for sådan noget skal ikke forceres, fortæller bedmand Knud Larsen, der i 16 år har været indehaver af forretningen i Frederikssunds Havnegade:

“Tilliden mellem mennesker er en stor del af jobbet. Som bedemænd skaber vi virkelighed i det uvirkelige. Hvis Gitte skal have en fair chance for at få fodfæste, så er vi nødt til at bruge nogle år på det,” fortæller Knud Larsen fra spisepladsen i begravelsesforretningens baglokale. Ved bordet sidder også Gitte Cohen, 47 år.

Hun er fra Jægerspris og uddannet cand. mag. i kulturhistorie. I ti år har hun været ansat i en stor, amerikansk virksomhed.

“I mit tidligere job savnede jeg kontakten til forskellige slags mennesker. Den har jeg fået i dag, hvor jeg føler, at jeg er landet på rette hylde,” fortæller Gitte Cohen, som måtte gennem en omfattende personlighedstest, før hun kunne få foden indenfor i forretningen. For partnerskabet var ifølge Knud Larsen kun muligt, hvis bl.a kemien passede. Det gjorde den heldigvis.

“Som bedemand møder man mange forskellige slags mennesker. Men uanset hvem man er, så vil sorgen være den samme,” siger Gitte Cohen og tilføjer:

“Det er uanset, om det er fru Jensen eller prinsens kammertjener.” Gitte Cohen refererer til prins Henriks bisættelse, som Knud Larsen, efter Kongehusets ønske, stod for.

Det var nogle travle dage, hvor alle øvrige begravelser og bisættelser stadig skulle passes sideløbende. For det er stadig de helt almindelige mennesker, som er vigtige for bedemændene i Havnegade. Knud Larsen understreger det ved at fortælle, om mødet med en ældre herre kort efter prins Henriks bisættelse.

“Jeg var hjemme hos en ældre herre, som havde mistet sin hustru. Han havde lavet kaffe, men vidste ikke hvad jeg ville drikke den af. På bordet havde han derfor både sat et krus og en kop med underkop.

“Han sagde, at han havde set mig i forbindelse med prinsens begravelse, og ikke vidste, om jeg nu foretrak at drikke af en kop med underkop,” fortæller Knud Larsen og smiler.

“Men jeg drikker altså stadig af krus.”

Publiceret 13 March 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV