Kulturrådet:

“Kulturen lider under Vinge-besparelser”

Ifølge formand Lars Jepsen Sølvhøj har sparerund ramt overraskende hårdt

Frederikssund Som et led i genopretningsplanen efter Vinge, som efterlod et stort hul i kommunekassen, iværksatte Byrådet i december 2017 en lang række ekstraordinære besparelser i 2018. De rammer særligt hårdt på Kulturområdet, hvilket man ifølge Kulturrådet nu mærker for alvor. Fra Kulturrådets side modtog man ellers i første omgang meldingen om besparelser med en vis fortrøstning, da der ikke var lagt op til egentlige besparelser på aktiviteter som modtager fast tilskud. Men efter et netop overstået dialogmøde mellem politikerne i Fritids- og Kulturudvalget og repræsentanter fra blandt andet Kulturrådet, står det nu klart, at besparelserne rammer hårdere end forventet. Der skriver Kulturrådets formand Lars Jepsen-Sølvhøj (S) i en pressemeddelelse. “Til dialogmødet havde vi blandt andet bedt om en tilkendegivelse af, hvordan udvalget tænker at man vil støtte de kulturelle foreninger i 2018 samt hvilke midler, der er til stede. Det var et noget nedslående svar vi fik,” siger formand for Kulturrådet, Lars Jepsen-Sølvhøj: “Der er slet ingen penge.” “Vi spurgte også til om der bliver uddelt i Kulturpris i år, og det bliver der så nok heller ikke,” konstaterer en noget forundret kulturrådsformand. Én ting er, at de puljemidler forsvinder, som hidtil har støttet nye idéer og initiativer, og faste indslag som ikke automatisk modtager et fast, årligt tilskud. Men tilsyneladende stopper det ikke med det. Fx er også pengene til det talentarbejde og de nye Talentråd, som ellers har været højt politisk profileret, pludselig væk - netop som arbejdet er kommet rigtig godt fra start. “Det er jo beskæmmende, at man i en tid hvor alle politikere har så travlt med at betone betydningen af det frivillige arbejde, herunder også kulturen, så alligevel fjerner hver en krone der er til at understøtte det. Der er tale om så få penge – under kr. 500.000,- årligt – som gør en enorm forskel, og får en masse arrangementer ud over rampen. Men det har man åbenbart ikke råd til. Forundringen i de frivillige foreninger bliver jo ikke mindre, når man så samtidig fortsat bruger penge på fx Kulturmetropol Hovedstaden, som intet nyt har givet os, og man også tager 500.000,- fra vores kulturhuse, for at bruge dem på at købe en masse kulturarrangementer på bekostning af de frivillige kræfter,“ lyder det fra Lars Jensen Sølvhøj i pressemeddelelsen. pressemeddelelse

Publiceret 12 March 2018 11:07

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.