Kommunerekord:

25 Slangerup-elever bortvist på et år

Kingoskolen har sat hårdt ind overfor elever, der bryder skolens regler

Slangerup Hele 23 gange inden for det seneste år har skoleledelsen i Slangerup trukket det røde kort op af lommen og præsenteret det for elever på Kingoskolen. Dermed er skolen suverænt dén skole i Frederikssund Kommune, der oftest tyer til at bortvise elever, der har forbrudt sig mod skolens regler. Det fremgår af de basisoplysninger, politikerne i Uddannelsesudvalget hver måned præsenteres for Ifølge Lokalavisens oplysninger har der i længere tid været problemer med elever, der i frikvartererne søgte væk fra skolens område, røg hash, og derpå vendte påvirkede tilbage til undervisningen. Det medførte blandt andet, at de ældste elever i en periode fik udgangsforbud fra skolens område. Skolebestyrelsesformand Lasse Beck vil ikke udtale sig om de enkelte bortvisninger: “Der kan være mange forklaringer. Det kan være hash. Men der er ingen, der er blevet testet for det, så derfor ved vi faktisk ikke, om det er dét, de har røget. Vi ved kun, at de har brudt skolens regler ved at være uden for skolens område og ryge. Der kan også være tale om, at eleverne ikke er kommet tilbage til timerne, at to elever har været oppe at slås, eller har talt grimt til en lærer eller anden elev,” siger Lasse Beck til Lokalavisen. Ifølge ham er der fuld opbakning fra skolebestyrelsen til ledelsens linie: “Efter min opfattelse er tallene alene udtryk for god skoleledelse, og at man tager ansvar. Vi har ambitioner om, at Slangerup Skole skal være placeret højt, når man ser på kvaliteten af skolen. Derfor er der taget en beslutning om, at hvis man ikke kan finde ud af at være i skolen på en ordentlig måde, så må man hjem i en eller flere dage, og så må skolen tage en dialog med forældrene om årsagerne. For holdningen er, at vi dels er nødt til at støtte de elever, der kan have problemer, men vi skal også understøtte de øvrige 26 elever i klassen. Det er ikke fair for de andre, hvis deres skolegang skal ødelægges af de meget få elever, der ikke kan finde ud af det,” konstaterer Lasse Beck.

Publiceret 08 March 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.