CPH:

DOX kommer til Frederikssund

Park Teatret og Frederikssund Bibliotekerne åbner dørene til tre filmvisninger i samarbejde med DOX:DIREKTE og Politiken med efterfølgende livestreams.

Mandag d. 19. marts kl. 19 vises filmen ”DREAMING MURAKAMI”

Om litteraturens væsen: På arbejde i tankens og drømmenes verden med Haruki Murakamis danske oversætter Mette Holm, hvor hvert ord bærer en hel verden i sig.

Efter filmen stilles der om til Den Sorte Diamant, hvor filmens hovedperson Mette Holm og instruktør Nitesh Anjaan stiller op til en samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte.

Tirsdag d. 20. marts kl. 19 vises filmen ”DEN NAT VI FALDT”

Om sorgens betydning: Sanselig, poetisk og fremfor alt fotografisk film om det at miste – og om at bevæge sig videre i livet. En af årets mest lovende, danske debutfilm, skabt af den prisvindende Politiken-fotograf Per Folkvers datter i anledning af hendes stedfars pludselige død.

Efter filmen stilles der om til et stort live talkshow, der vil byde på samtaler med bl.a. filmens instruktør Cille Hannibal, forfatterne Naja Marie Aidt og Anne Lise Marstrand-Jørgensen, psykolog Ester Holte Kofod samt præst Kathrine Lilleør og psykolog hos Kræftens Bekæmpelse Jes Dige.

Onsdag d. 21. marts kl. 19 vises “OM AT SPISE DYR”

Om at spise dyr midt i en klimakrise: Filmatiseringen af Jonathan Safran Foers kritiske bestseller med Natalie Portman som fortæller er for både kødspisere og veganere – og for alle, der overvejer at skifte spor.

Efter visningen diskuterer forfatter til bogen bag filmen, Jonathan Safran Foer, kokken Nikolaj Kirk, filminstruktør Phie Ambo og fødevareforsker og prodekan på Københavns Universitet Andreas De Neergaard kødindustrien i en dansk og international kontekst med fokus på forskning, etik og politik.

Samtlige film vises i Park Teatret. Billetter bookes via www.parkteatret.dk

Publiceret 06 March 2018 14:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.