Cecilie og Steffen har vendt udviklingen:

Nu kæmper Toldboden om at blive sjællands bedste

Det går godt på restaurant Toldboden i Frederikssund. Gæsterne vender tilbage, og Dansk spiseguide, der afholder “Bedst på sjælland”, kan tydeligvis lide maden

Af
Jakob Markert

frederikssund Selvom urets visere kun lige har passeret kl. 13 denne tirsdag - og man må formode, at de fleste stadig sidder klistret foran skrivebordet på jobbet eller står på byggepladsen - så ligger restaurant Toldboden i Frederikssund ikke stille hen. I restauranten går snakken lystigt fra en håndfuld fyldte borde, i baren skænker de to tjenere flittigt drikkevarer op, og ude i køkkenet sørger kokkene for, at der hele tiden bliver holdt gang i stegepander og skærebrætter. “Da vi for lidt over to år siden overtog Toldboden, var det en restaurant uden særlig mange gæster, men folk gav os en chance, og det er vildt at se den udvikling, der har været. Nu er det fantastisk at se de samme ansigter komme igen, for så ved vi, at de har haft en god oplevelse her,” siger Cecilie Jacobsen, der sammen med kæresten Steffen driver Toldboden. Hvad der præcis giver kunderne en god oplevelse, er svært at svare på, men en vigtig del af oplevelsen på Toldboden er selvfølgelig maden - og den lader det til, at de har talent for at lave.

Bedst på sjælland

Toldboden deltager nemlig i år for første gang i den årlige konkurrence ’Bedst på sjælland’, hvor sjællandske restauranter kæmper mod hinanden, om i sidste ende at kunne kalde sig den bedste. Sidste år vandt Vallø Slotskro konkurrencen, men det kommer ikke til at gentage sig i år. I kvartfinalen sendte Toldboden nemlig noget overraskende de forsvarende mestre ud og gik dermed selv videre til semifinalerne. “Vi kom egentlig med på et wildcard. Det er Dansk spiseguide, der udvælger restauranterne, og de kontaktede så os, da de havde fået et afbud. Jeg må ærligt sige, at jeg ikke rigtig troede på det, men Steffen sagde, at vi skulle prøve. Så det gjorde vi, og det er jo indtil nu gået meget godt,” siger Cecilie Jacobsen med et smil.

Op mod Claus Meyer

Semifinalen finder sted d. 14. marts, og denne gang skal de ansatte på Toldboden en tur til Lolland, hvor de skal op i mod Hotel Saxkjøbing. Også her ser Cecilie Jacobsen Toldboden som underdogs. “Claus Meyer er en del af Hotel Saxkjøbing, og vi er bare et ungt par. Så selvom Steffen har erfaring som både Michelin-kok og fra en almindelig restaurant, så er vi egentlig bare en masse unge mennesker, der brænder for det. Hvis opvaskeren har en god ide, så prøver vi den af.,” siger Cecilie Jacobsen og fortsætter: “Nu tager vi det bare, som det kommer. Vi er med i konkurrencen for at netværke og udfordre os selv. Det handler jo om at være kreative og finde den rigtige sammensætning mellem både vin, menu, smag og anretning. Det fik vi ros for i kvartfinalen,” siger hun. Når konkurrencen er overstået, fortsætter hverdagen som altid på Toldboden. Hvad fremtiden bringer, har Cecilie og Steffen ikke lagt en fast plan for. Lige nu er det vigtigste at kunne bibeholde den gode forretning, som de har fået gjort Toldboden til, siden de overtog restauranten.

Publiceret 15 February 2018 11:59

SENESTE TV