Anklager om løsladelse:

Dødsårsag fortsat ukendt

Volden mod Skibby-hestehandler var ikke i sig selv dræbende, lyder de foreløbige vurderinger

Af
Henrik Gregersen

Udsigten til, at en 42-årig kvinde kommer til at tilbringe flere år bag tremmer for døds-vold mod en 10 år ældre mand fra Skibby er efter alt at dømme reduceret drastisk, medmindre der kommer nye lægelige oplysninger frem i sagen.

Kvinden blev tidligere på ugen løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af januar - sigtet for grov vold med døden til følge.

Sigtelsen mod kvinden er trods løsladelsen opretholdt, oplyser anklager Margit Wegge til Lokalavisen.

“Men den nøjagtige dødsårsag er fortsat ukendt. Det betyder, at det ikke har været muligt at fastslå, at det er den forøvede vold mod manden, der er årsag til, at han er død,” siger hun til Lokalavisen.

Da kvinden i begyndelsen af januar blev varetægtsfængslet, oplyste Margit Wegge i retten, at kvinden var sigtet for at have tildelt manden spark eller slag i ryggen samt adskillige stik i hovedet og et fem centimer dybt stik i venstre side af ansigtet med et ukendt redskab - eventuelt i kombination med svære forkalkninger af kranspulsårerne som medvirkende årsag til, at han faldt om og døde.

Ifølge Margit Wegge er løsladelsen ikke udtryk for, at sigtelsen mod kvinden er ændret til en mildere voldsparagraf:

“Men kvinden har været fængslet med henvisning til, at hun kunne påvirke efterforskningen. Det kan hun ikke længere, og da der ikke er dokumentation for, at volden er skyld i dødsfaldet, er der ikke længere grundlag for at opretholde fængslingen, Den egentlige efterforskning er afsluttet, og vi afventer nogle yderligere lægelige oplysninger, inden vi tager stilling til en tiltale,”

Ved en række tidligere sager, hvor det efter domstolenes opfattelse ikke har været muligt for gerningsmanden at forudse, at ofret ville dø, er de tiltalte alene blevet dømt for voldens grovhed, og ikke for det følgende dødsfald.

Publiceret 09 February 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.