Ny Byggebox i Vinge:

Nu kan elever blive klogere på byggeriets verden

Fra starten af skoleåret 2018/2019 åbner en ny Byggebox i Vinge-området, som skal gøre eleverne opmærksomme på de mange uddannelser inden for byggefagene

Af
Jakob Markert

Ved starten af næste skoleår 2018/2019 får alle elever i 4.-7. klasse i Frederikssund en helt ny mulighed for at blive klogere på byggeriets verden. Her vil der nemlig blive opstillet en Byggebox i Vinge-området, som klasserne kan tage ud og besøge som et supplement til den normale undervisning.

Formålet med undervisningsprojektet Byggeboxen er, at eleverne oplever skolens fag i en helt ny kontekst og møder nogle af de mennesker, der er med til at bygge nye skoler, hospitaler, boliger, veje, kloakker og cykelstier.

“Byggeboxen kommer til at stå i Vinge-området, hvor der jo er en masse byggeri. Skoleklasserne kan så komme ud på besøg og få mere at vide om, hvordan alt omkring sådan et byggeri fungerer, og hvordan man tilrettelægger byggeriet, samt mulig for at se det med egne øjne,” siger Jørgen Simonsen fra Dansk Byggeri Nordsjælland.

Har gode erfaringer

Udover at eleverne ved at besøge Byggeboxen får indblik bag byggehegnet, så skal de også selv være aktive ved at skabe en byggemodel i 1:20 og tegne 3D i Virtual Reality.

“Vi har gode erfaringer med Byggeboxene i Nærheden ved Høje Taastrup og på Bispebjerg Hospital. Det handler om at skabe interesse for byggefaget hos de unge ved at give dem mulighed for at komme ud og se byggerierne. Den mulighed har mange klasser taget imod,” siger Jørgen Simonsen og uddyber:

“I Dansk Byggeri håber vi naturligvis også, at de får smag for byggeriets verden og en gang vil have os i tankerne, når de skal tage stilling til deres uddannelsesmæssige fremtid. Der er brug for dygtige håndværkere i fremtiden, så vi har brug for at vække de unges nysgerrighed og interesse.”

Undervisningsprojektet er et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, Erhvervsskolen Nordsjælland og Dansk Byggeri og er blevet muligt med Region Hovedstadens tilsagn om finansiering på 2,1 mio. kr. fra programmet Faglært Til Vækst.

Publiceret 07 February 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV