Kampagne stiller skarp på alkoholmisbrug

Med den landsdækkende kampagne RESPEKT sætter Frederikssund Kommune nu fokus på alkoholproblemer i familien

“Frederikssund Kommune er med til at sætte fokus på, hvordan alkohol påvirker børn og unge. Det gør vi ved at være en del af den landsdækkende kampagne RESPEKT,” fortæller formand for Social- og sundhedsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen (A) i en pressemeddelelse.

For når forældre drikker, er det ikke bare de voksne, der har et alkoholproblem, det er i høj grad også børnene. Der er ca 2-3 skolebørn i hver klasse, som vokser op med en far eller mor der drikker.

De fleste børn ønsker, at nogen kan se, hvordan de har det. Fælles for dem er, at de har brug for støtte og ofte terapi. Børn, der har en far eller mor med et alkoholproblem, har 2,5 gange større risiko for at blive indlagt på psykiatrisk afdeling og cirka dobbelt så stor risiko for at forsøge selvmord. Og mange af børnene bærer problemerne med sig ind i voksenlivet.

Der er mange tabuer, ulykkelige skæbner og bristede relationer forbundet med alkoholmisbrug – både for den drikkende og de nære omgivelser.

Susanne Bettina Jørgensen håber, at Frederikssund Kommunes ekstra fokus på alkohol, kan hjælpe flere til at komme i behandling.

“I gennemsnit går der 10-12 år, før en person med alkoholproblemer kommer i behandling, trods det at vi ved, at jo før man kommer i behandling, jo bedre. Og det er det denne kampagne skal hjælpe med at sætte fokus på,” fortæller Susanne Bettina Jørgensen.

Fakta

@Fakta Bullit2:Frederikssund Kommune deltager i den landsdækkende kampagne, RESPEKT, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag.

Frem til marts 2018 vil kampagnen på tv, sociale medier og via events sætte fokus på alkoholproblemer og især på de 122.000 børn og unge, der vokser op med en mor eller far, der drikker. Læs mere på kampagnens hjemmeside, www.hope.dk.

Børn og unge under 18 år kan også kontakte Åben Anonym rådgivning i Frederikssund Kommune. Du kan ringe på 80 30 10 10, som er et gratis nummer. Telefonen er åben torsdag kl. 14 – 15. Du kan også møde op om torsdagen kl. 15 – 17 på Kong Dansvej 7 i Frederikssund. Endelig kan du skrive til Netrådgivningen på www.frederikssund.dk/netrådgivning

Publiceret 02 February 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.