Vinge-redegørelse lækket:

Kommunen vidste ikke, hvad de skrev under på

P4 København har fået fat i en intern redegørelse, der fortæller, at ingen i Frederikssund kommune havde læst kæmpekontrakt, før aftalen blev underskrevet

Af
Af Jakob Markert

Igen er der blevet lækket Vinge-dokumenter til P4 København.

Denne gang drejer det sig om en intern redegørelse om det fejlslagne forløb omkring Vinge Centrum. En redegørelse, der ikke sætter Frederikssunds forvaltning i et særlig godt lys.

I følge P4 København står der således blandt andet, at forvaltningen først fik det 1.600 sider lange aftalekompleks om opførelsen af Vinge Centrum en uge inden, det skulle skrives under. Derfor kunne embedsmændene i kommunen heller ikke nå at sætte sig ind i materialet, inden borgmester John Schmidt Andersen (V) i juni underskrev aftalen med firmaerne AP Ejendomme og MT Højgaard.

Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, vurderer, at sådan et forløb langt fra er normalt.

“Man må regne med, at en forvaltning læser materialet igennem og spørger ind til, hvis der er noget, den ikke synes er i orden,” udtaler Bent Greve til P4 København og fortsætter:

“Jeg håber ikke, det er normal praksis. Jeg går ud fra, at man i en kommune altid vil gennemse materialet selv. Selvfølgelig skal man stole på sine rådgivere, men man skal også have en egenvurdering af, om det, man nu går ind til, er i orden.”

Hverken kommunaldirektør Ole Jacobsen eller borgmester John Schmidt Andersen (V) har villet udtale sig til P4 København.

Publiceret 31 January 2018 11:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.