Nu kan Malthe, Simone og Sofie gå til taekwondo i skolen

De yngste elever på Trekløverskolen i Græse Bakkeby bliver nu introduceret til fritidsaktiviteter som taekwondo og FDF i sfo-tiden

Af
Af Birgitte Masson

På Trekløverskolen afd. Græse Bakkeby får sfo-eleverne som noget helt nyt nu mulighed for at stifte bekendskab med det lokale foreningsliv. For siden begyndelsen af januar har ca. 100 sfo-elever gået til taekwondo og FDF-spejder på skolen.

Initiativet hedder den åbne skole. Konceptet har eksisteret i længere tid, men det er først nu, at sfo-børn får mulighed for at være med.

“Det er første gang, vi strukturere det ned til sfo-børn. På den måde knytter vi klubberne sammen med lokalområdet i løbet af de 7 gange, det kører,” fortæller idrætskonsulent i Frederikssund Kommune Lise Hjortshøj.

Hun bliver suppleret af Niels Frederik Sølvhøj, souschef i sfo'en på Trekløverskolen i Græse Bakkeby:

“Med indgangen til 2018 har vi startet sfo'en op på en helt ny måde, hvor vi udover MGP også tilbyder eleverne at gå til taekwondo mandag og tirsdag og FDF om fredagen. Det er jo aktiviteter, som normalt ligger efter klokken 17”.

Niels Frederik Sølvhøj nævner nogle af de mange fordele, der er ved at implementere de forskellige fritidsaktiviteter i klubberne.

“Det er en god appetitvækker til foreningslivet. Flere af børnene tænker allerede nu, at de har lyst til at prøve kræfter med enten taekwondo eller spejderlivet, når dette forløb er færdigt,” fortæller Sølvhøj og nævner også positive effekter, som at eleverne nu også er aktive sammen på tværs af årgange, og ikke mindst at de helt naturligt får udvidet deres basale viden om emner, der knytter sig til taekwondo og spejderlivet.

Begejstrede forældre

Der går i alt 172 elever i sfo'en på Trekløverskolen i Græse Bakkeby. Heraf deltager ca. 30 elever i spejderaktiviteterne hver fredag eftermiddag. Thomas Heller er leder af FDF spejderne, som, når de ikke laver spejderaktiviteter på Trekløverskolen, holder til på Bjergvejen i Frederikssund.

“Det her er en super chance for at få flere børn til at gå til FDF. Vi var den første uniformerede børne- og ungdomsorganisation i Danmark og danner grundstenen for spejderbevægelsen i dag. Men vi vil jo gerne have flere børn,” siger Thomas Heller håbefuldt.

Fremadrettet er det meningen, at sfo'en vil tegne aftaler med andre foreninger, så eleverne kan blive introduceret til forskellige fritidsaktiviteter.

Og forældrene, de er begejstrede. I følge Niels Frederik Sølvhøj har tilbagemeldingerne være positive med ord som: Fantastisk initiativ, fedt tidspunkt, mere af det. Ja, enkelte er kommet med indput til, hvad man også kunne præsentere af fritidsaktiviteter for de yngste elever.

Nu kan børn fra Trekløverskolen i Græse Bakkeby gå til spejder i sfo-tiden. Foto: Niels Frederik Sølvhøj

Nu kan børn fra Trekløverskolen i Græse Bakkeby gå til spejder i sfo-tiden. Foto: Niels Frederik Sølvhøj

Publiceret 31 January 2018 00:00

SENESTE TV