Martin efter depression og angst:

“Her føler jeg, at jeg har værdi”

Af
Af Birgitte Masson

En god dag for Martin Holst, 26 år, er, når han vågner tidligt med et smil på læben og visheden om, at han skal have noget ud af dagen. Det kunne for eksempel være at skulle på arbejde, for her føler han, at han udretter noget. Det fortæller han, da Lokalavisen møder ham i frokoststuen i Skibby-virksomheden Gottlieb A/S, men sådan har det ikke altid været:

“Jeg har kæmpet med en dyb depression og social angst i nogle år. Fra den ene dag til den anden blev jeg ramt med 120 km i timen. Det var virkelig skræmmende og fuldstændig forfærdeligt. Jeg vidste ikke, hvad der skete. Lå bare derhjemme og kunne ingenting. Jeg følte, jeg var en anden person, som skubbede folk omkring mig væk,” siger Martin.

Hudløst ærligt fortæller han sin historie. Han håber, at andre i samme situation kan se, at de ikke nødvendigvis er alene. Og at der er et håb.

“Nogle gange tænkte jeg på om det liv, var det værd. Men så tænkte jeg på min familie. De har hele tiden været der for mig.”

Andre, som også har været der for Martin, om end i en anden målestok, er kollegerne i anlægsfirmaet Gottlieb A/S.

“De er meget fleksible. Og forstående. Og så føler jeg, at de ikke ser min sygdom, men at de ser mig som Martin. Når jeg er her, så føler jeg at jeg har værdi og kan bidrage med noget. Det er guld værd.”

Martin møder ind i anlægsfirmaet på Stålager i Skibby ca. tre dage om ugen. På spørgsmålet til, hvor han var, hvis han ikke havde sit arbejde, svarer han:

“Så ville jeg nok ligge derhjemme med tankerne kørende rundt i hovedet.” Martin håber, at han kan fortsætte i firmaet, hvor han efterhånden har fået en bred vifte af opgaver. For det er indenfor håndværksfaget, han ser sig selv i fremtiden.

“Når jeg kigger tilbage, så tænker jeg, at det ikke var sådan, jeg havde forestillet mig, min ungdom skulle være.Men man vælger ikke selv. Jeg har lært at sætte pris på de dage, hvor jeg har det godt. Og når jeg kigger fremad, så ved jeg, at jeg kommer over sygdommen, for jeg kan mærke, at den kommer mere og mere på afstand. “

Publiceret 30 January 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV