12-årige Lotus spiller Pippi i JAS:

“Jeg er meget følsom omkring et specielt emne - ligesom Pippi”

12-årige Lotus Aurbakken har fået hovedrollen som Pippi i JAS. Udover det ildrøde hår så synes hun, at de også har en anden ting til fælles

Af
Af Birgitte Masson

“Selvom Pippi prøver at virke hård, er hun meget følsom omkring et specielt emne, nemlig mobning. Sådan har jeg det også,” fortæller Lotus Aurbakken forud for opsætningen af Sebastians musical Pippi Langstrømpe, som opføres på JAS de næste to weekender.

For i lighed med den lille, bomstærke pige med de røde fletninger som bor i Villa Villekulla, så har 12-årige Lotus også prøvet, hvad det vil sige at blive mobbet.

Og selvom det er et overstået kapitel, så sidder følelsen af at være udstødt stadig dybt i hende.

“Jeg har haft det rigtig dårligt i skolen. Det var hver dag og på de sociale medier, at jeg blev mobbet. Det startede i mini-sfo. Men sådan er det ikke længere, nu har jeg det godt,” slår Lotus fast.

Og glæden over tilværelsen fik endnu et nøk opad, efter at hun havde været til casting på JAS, og kort efter fik at vide, at hun havde fået den eftertragtede hovedrolle som Pippi Langstrømpe.

Vil være skuespiller

“Jeg har aldrig spillet teater før. Så selvom jeg drømte om at få hovedrollen som Pippi, turde jeg ikke satse på den. Så da jeg fik at vide, at jeg skulle spille Pippi, begyndte jeg at græde,” fortæller Lotus.

“Jeg kunne godt tænke mig at komme ind på Eventyrteatret.Jeg elsker at spille skuespil og er altid helt høj, når jeg kommer hjem fra JAS. Jeg ved godt, at det lyder som en cliche at ville være skuespiller, men for mig er det virkelig det, jeg vil, “ siger Lotus eftertrykkeligt.

Når hun ikke går i skole eller står på de skrå brædder i JAS, går hun til kor eller er sammen med sine venner.

“Og så hører jeg meget lydbøger i bussen til og fra skole, og når jeg skal sove.”

Lotus lægger ikke skjul på, at hun også tilbringer tid sammen med sin mentor Line. Hun kom ind i billedet, da Lotus havde det svært i skolen. I dag snakker de stadig sammen indimellem.

“Det giver mig en tryghed at have Line i mit liv. Hende kan jeg snakke med, om det jeg ikke kan tale med min far og mor om,” lyder det reflekterende fra bare 12-årige Lotus.

Der øves inden premieren på Sebastians musical Pippi Langstrømpe, som spiller på JAS de næste to weekender. Foto: BM

Der øves inden premieren på Sebastians musical Pippi Langstrømpe, som spiller på JAS de næste to weekender. Foto: BM

Publiceret 30 January 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.