Fortsat tvivl om stations-aftale

Enhedslisten skeptisk overfor dispensation til Vinge

Alle transportordførerne fra  SF, DF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Radikale Venstre, som står bag transportforliget, mener stadig, at stationen i Vinge skal realiseres.
Alligevel er det ikke sikkert, arbejdet med stationen i Vinge kan komme i hurtigt i gang.
Selv om Enhedslisten fortsat bakker op om stationen, er partiet nemlig skeptisk overfor at dispensere fra de oprindelige "byudviklingskriterier," der var en del af aftalen; at der skulle være sikkerhed for 2.000 beboere og 700 arbejdspladser, før stationen skulle anlægges.
Det siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til Lokalavisen.
Der er afsat 54,7 millioner på finansloven for 2018 til stationen.
"Vi er helt med på at fastholde den bevilling, der er givet til stationen. Men jeg er skeptisk overfor, om vi vil være med til at give dispensation i forhold til antallet af indbyggere. Vi har jo i forvejen taget højde for, at S-toget vil udgøre en drivkraft for byen og derfor sat antallet af beboere og arbejdspladser tallet lavt i aftalen. Hvis tallet nu skal være endnu lavere, og vi dermed skal dispensere fra aftalen, så kræver det, at vi ser nogle meget grundige, nye analyser. Det er ikke nok, at kommunen hævder det. De må også sandsynliggøre det. Jeg vil ikke være med til at kyle en masse penge efter stationen på nuværende tidspunkt, hvis det tage mange, mange år, før man når op på det antal indbyggere," siger Henning Hyllested.
Bliver der ikke dispenseret fra aftalen, kan pengene til stationen først frigives, når kommunen kan dokumentere, at de mange indbyggere og arbejdspladser er undervejs.
Den nu kuldsejlede aftale om Vinge Centrum med AP Pension indebar cirka 1750 nye indbyggere i området. Deltakvarteret, som allerede er skudt op i Vinge, forventes at rumme cirka 380 indbyggere.
 

 
 

DF. Klar til dispensation

Hos Dansk Folkeparti er man derimod klart til at dispensere fra den oprindelige aftale, så der nu ikke længere er et krav på sikkerhed for 2.000 indbyggere og 700 arbejdspladser, før pengene til stationen bliver frigivet.
Tirsdag skal Transportministeren mødes med ordførere fra DF, SF, S, Enh. og R for at drøfte situationen:
"Og vi går i hvert fald ind til mødet med den holdning, at vi er villige til at lave forligsteksten om, så vi dispenserer fra de oprindelige krav," siger Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen til Lokalavisen og fortsætter:
"Jeg har fulgt projektet tæt og været der af flere omgange. Jeg synes, der er så meget godt i gang der, og så er der ikke behov for, at vi siger nej til staationen. Det vil være en totalt show-stopper. Så jeg håber, at når mødet er afsluttet på tirsdag, så er det et projekt med sikkerhed for en station og dermed også et projekt, som både investorer og kommende beboere med sindsro kan springe på."

 

Publiceret 12 January 2018 08:49

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.