Fortsat tvivl om stations-aftale

Enhedslisten skeptisk overfor dispensation til Vinge

Alle transportordførerne fra  SF, DF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Radikale Venstre, som står bag transportforliget, mener stadig, at stationen i Vinge skal realiseres.
Alligevel er det ikke sikkert, arbejdet med stationen i Vinge kan komme i hurtigt i gang.
Selv om Enhedslisten fortsat bakker op om stationen, er partiet nemlig skeptisk overfor at dispensere fra de oprindelige "byudviklingskriterier," der var en del af aftalen; at der skulle være sikkerhed for 2.000 beboere og 700 arbejdspladser, før stationen skulle anlægges.
Det siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til Lokalavisen.
Der er afsat 54,7 millioner på finansloven for 2018 til stationen.
"Vi er helt med på at fastholde den bevilling, der er givet til stationen. Men jeg er skeptisk overfor, om vi vil være med til at give dispensation i forhold til antallet af indbyggere. Vi har jo i forvejen taget højde for, at S-toget vil udgøre en drivkraft for byen og derfor sat antallet af beboere og arbejdspladser tallet lavt i aftalen. Hvis tallet nu skal være endnu lavere, og vi dermed skal dispensere fra aftalen, så kræver det, at vi ser nogle meget grundige, nye analyser. Det er ikke nok, at kommunen hævder det. De må også sandsynliggøre det. Jeg vil ikke være med til at kyle en masse penge efter stationen på nuværende tidspunkt, hvis det tage mange, mange år, før man når op på det antal indbyggere," siger Henning Hyllested.
Bliver der ikke dispenseret fra aftalen, kan pengene til stationen først frigives, når kommunen kan dokumentere, at de mange indbyggere og arbejdspladser er undervejs.
Den nu kuldsejlede aftale om Vinge Centrum med AP Pension indebar cirka 1750 nye indbyggere i området. Deltakvarteret, som allerede er skudt op i Vinge, forventes at rumme cirka 380 indbyggere.
 

 
 

DF. Klar til dispensation

Hos Dansk Folkeparti er man derimod klart til at dispensere fra den oprindelige aftale, så der nu ikke længere er et krav på sikkerhed for 2.000 indbyggere og 700 arbejdspladser, før pengene til stationen bliver frigivet.
Tirsdag skal Transportministeren mødes med ordførere fra DF, SF, S, Enh. og R for at drøfte situationen:
"Og vi går i hvert fald ind til mødet med den holdning, at vi er villige til at lave forligsteksten om, så vi dispenserer fra de oprindelige krav," siger Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen til Lokalavisen og fortsætter:
"Jeg har fulgt projektet tæt og været der af flere omgange. Jeg synes, der er så meget godt i gang der, og så er der ikke behov for, at vi siger nej til staationen. Det vil være en totalt show-stopper. Så jeg håber, at når mødet er afsluttet på tirsdag, så er det et projekt med sikkerhed for en station og dermed også et projekt, som både investorer og kommende beboere med sindsro kan springe på."

 

Publiceret 12 January 2018 08:49

SENESTE TV