Ministerium kan droppe aftale om station

Mens politikere og embedsmænd kæmper med tiden for at få Vinge tilbage på sporet, kan de - og ikke mindst indbyggere og investorer i Vinge - risikere at få trukket tæppet brat væk under sig.
Transportministeriet kan nemlig uden problemer trækket tilsagnet om en ny station i byen tilbage.
Det fremgår af den aftale om udførelse og overdragelse af en ny S-togsstation i Vinge, som Lokalavisen har fået aktindsigt i.
Allerede 1. juli 2017 udløb aftalens frist således for, hvornår der skulle en ubetinget kontrakt på bordet. Skete det ikke, ville ministeriet - eller for den sags skyld - kunne droppe aftalen blot ved at give den anden part i aftalen skriftlig besked.
30. november overskred Frederikssund Kommune så aftalens anden tidsfrist: Senest 30. november skulle Frederikssund Kommune således dokumentere, at byudviklingskriterierne var opfyldt. Det ville sige, at der skulle være sikkerhed for 2.000 indbyggere inden for en radius af 1.000 meter fra stationen samt  670 arbejdspladser.
"Såfremt byudviklingskriterierne ikke er opfyldt senest 30. november 2017, kan hver af parterne træde tilbage fra denne Udførelsesaftale ved at give den anden part skriftlig besked herom. Parterne skal i så fald ikke have noget krav imod hinanden som følge heraf," hedder det i aftalens Punkt 5.12
Lokalavisen vil i løbet af dagen forsøge at skaffe kommentarer til sagen.
 
 
 

Publiceret 09 January 2018 10:13

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV