Sådan ser den økonomiske prognose for Frederikssund Kommune ud pt.

Sådan ser den økonomiske prognose for Frederikssund Kommune ud pt.

Spareplan rammer idrætsby, cykelstier og hovedbibliotek

Der bliver ikke kørt en grønthøster hen over de borgernære områder. Men der trykkes på den store pauseknap for bl.a. Kulhuse-cykelsti og nyt hovedbibliotek. Og så skal der flere penge i kassen via grund og ejendoms-salg

Der skal IKKE skæres i vikarer eller droppes ansættelser af personale.
Sådan lyder indstillingen til byrådet fra Økonomiudvalget.
Det fremgår af dagsordenen til det kommende byrådsmøde onsdag, hvor der skal findes besparelser for 100 millioner kroner, efter den stort anlagte kontrakt mellem Frederikssund Kommune og AP Pension ikke har givet de budgetterede indtægter i 2017.
Ifølge dagsordenen har Økonomiudvalget vendt tommelfingeren ned for disse fire forslag:

  • Træghed i genansættelser
  • Reducerede vikarudgifter
  • Inddragelse af mindreforbrug fra 2017
  • Generel rammereduktion
 

Drift, anlæg og ejendomme

I alt lægges der op til, at der på driften kan spares 48,4 mio. kr. i 2018 og 2,4 mio. kr. i 2019, uden at det skal have store konsekvenser for kernevelfærden; istedet rettes blikket mod hovedvedligeholdelse, asfaltpulje, uddannelsesaktiviteter og opsparing til tjenestemandspensioner.
Samtidig lægges der op til i at sætte en række endnu ikke opstartede anlægsarbejder på pause. Det skal i alt give besparelser på 19 mio. kroner i 2018 og i alt 102 mio. kroner, hvis de ikke efterfølgende igangsættes. Det forventes dog, at pengene kommer i kassen, hvorefter de efter en ny politisk prioritering kan genoptages
Det drejer sig blandt andet om:

  • Kulhus-cykelstien
  • Andre cykelstier
  • Nyt hovedbibliotek
Endvidere barberes budgettet til den kommende idrætsby med fem millioner kroner, hvis byrådet følger økonomiudvalget indstilling
Pengene skal dog ikke kun hentes via besparelser. Således lægges der op til at man ved en intensivering af arbejdet med salg af grunde og bygninger kan forvente merindtægter på 32 millioner kroner i 2018, mens det så betyder, at der kommer færre penge i kassen i de efterfølgende år.
 Du kan se hele dagsordenen her

Publiceret 15 December 2017 15:56

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.