Døgnrapporten: Opdagede fremmed mand i bilen

Frederikssund Klokken 07.49 indløb der anmeldelse om, at en 49-årig mand aftenen før omkring klokken 23.30 havde kigget ud af sit vindue på Ellehammervej og opdagede, at der befandt sig en fremmed mand i hans bil.

Den 49-årige løb derfor ud til bilen, hvor den fremmede mand var ved at starte den. Da den 49-årige konfronterede ham, flygtede han fra stedet.

Manden beskrives som: 16-18 år, ca. 170 cm, spinkel af bygning. Iført mørk hættetrøje. Medbragte en lille hammer.

Kørsel uden førerret, Frederikssund Klokken 16.52 ville en motorcykelbetjent standse en motorcykel på Frederikssundsvej, hvorpå der sad en fører og en passager. De to stak dog af, da føreren havde standset motorcyklen, og en hundepatrulje blev derfor tilkaldt for at lede efter de to.

Efter en gåtur på cirka 1500 meter blev de to personer fundet, og de lod sig anholde uden dramatik.

De to personer var to mænd på 21 og 23 år fra henholdsvis Køge-egnen og Ishøj, og føreren viste sig ikke at have erhvervet sig retten til at køre motorcykel.

Mændene blev løsladt igen klokken 18.17.

Spiritustkørsel, Jægerspris Klokken 20.27 blev en 54-årig mandlig bilist fra Jægerspris standset og kontrolleret på Færgelundsvej. Her fik han alkometeret til at slå ud, hvorfor han blev taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille. I bilen befandt sig foruden føreren også tre mindreårige passagerer.

Publiceret 29 August 2019 13:36

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!