Arkivfoto.

Arkivfoto.

Døgnrapporten: Narkokørsel og mistænkeligt forhold

Frederikssund På Byhøjen forsøgte en ung mand klokken 18.30 at klippe låsen op til et skur. Ejeren så dog dette og løb ud til ham, hvor den unge mand forklarede, at han var ved at afprøve sit værktøj. Herefter forsvandt han fra stedet. En patrulje kørte til området, men den unge mand var ikke at finde.

Han beskrives som: dansk af udseende, 13-14 år, 165-168 cm, almindleig af bygning, hvid i huden og med kort lyst hår. Iført grå hættetrøje, skorts og blå klipklapper. Talte dansk. Medbragte en vogn med reklamer og en tang.

Slangerup Klokken 21.46 onsdag aften anmeldte en mand fra lokalområdet, at han stod ved en personbil, der holdt på tværs af Slagslundevej. Bag rattet sad en fører og talte usammenhængende, og en patrulje blev derfor sendt til stedet.

Patruljen mistænkte manden bag rattet, en 33-årig mand fra Frederiksberg, for at være påvirket af euforiserende stoffer, og bilisten blev derfor taget med til en kontrollerende blodprøve.

Frederikssund Klokken 02.34 natten til torsdag blev det anmeldt fra en bolig på Gyvelvej, at to unge mænd lyste med lygter ind ad naboens vinduer. De løb formentlig fra stedet, da anmelderen åbnede sin havedør.

En patrulje blev sendt til området, men den efterfølgende rundering resulterede ikke i, at de to unge mænd blev fundet.

Publiceret 04 July 2019 11:02

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!