Tilstår hærværk på Kalvøen: Drenge smadrede biler

Næsten 30 biler udsat for hærværk natten til søndag

frederikssund To drenge kan formentlig se frem til at bruge en stor del af deres voksenliv på at betale af på dén regning, der er på vej efter et hærværks-rus natten til søndag. Og samtidig er der udsigt til en gevaldig plet på straffeattesten.

De to drenge på henholdsvis 15 og 16 år har nemlig overfor politiet erkendt, at de har stået bag 27 tilfælde af hærværk mod biler på Kalvøen i Frederikssund samt i Ølstykke.

De to drenge blev anholdt, da de natten til søndag klokken 03.25 var i færd med at bryde ind i en bilparkeret på p-pladsen på Stationsvej ved Ølstykke Station. Den 26-årige tilkaldte politiet, og det lykkedes ham samtidig at tilbageholde de to mænd, indtil patruljen ankom.

Det oplyser Nordsjællands Politi til Lokalavisen.

På Kalvøen blev der smadret ruder på biler på grusparkeringen samt ved Frederikssundhallen.

De smadrede biler var dog ikke det enste, der mødte gæsterne på Kalvøen søndag.

Hele området bar nemlig præg af druk og hærværk på stedet, hvor der flere steder lå knuste flasker og affald.

Publiceret 11 June 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!