Arkivfoto: AP / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Arkivfoto: AP / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Kvinde i rød Porsche kvæstede 12-årig pige og flygtede fra stedet: Nu har politiet foretaget anholdelse

Midt- og Vestsjællands Politi mener, at en 29-årig kvinde fra Frederikssund er identisk med den person, som påkørte 12-årig pige i januar og stak af fra ulykkesstedet med anden bilist

En 29-årig kvinde fra Frederikssund er efter tip fra offentligheden blevet anholdt og sigtet i en mystisk sag fra januar måned, hvor en 12-årig pige fra Jægerspris blev påkørt af en rød Porsche i krydset Elverdamsvej/Biltris Gade/Hornsherredvej i Biltris. Det skriver sn.dk.

Den 29-årige kvinde er sigtet for brugstyveri af bilen, tyveri af nummerplader og påkørslen af pigen. Hun er samtidig sigtet for at flygte fra ulykkesstedet uden at hjælpe den tilskadekomne pige.

"Vi er meget glade for de henvendelser, vi har fået fra borgere. Den 12-årige påkørte pige er den dag i dag stadig under behandling, så vi er rigtig glade for, at efterforskningen har kunne lede frem til en anholdelse," siger presseansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Charlotte Tornquist, til sn.dk.

Kvinden, som allerede blev anholdt i marts måned, nægter sig dog skyldig i anklagerne.

Ved ulykken 16. januar blev pigen slynget op på forruden af bilen og herefter ned på jorden. Kvinden kom tydeligt chokeret ud af den røde Porsche med et mindre kæledyr i armene.

Bag Porschen kørte en sort VW Golf, der blev ført af en mand. Manden i Golfen trøstede kvinden i Porschen, hvorefter de begge satte sig ind i Golfen og kørte fra stedet, uden at hjælpe pigen eller give sig til kende. Kvinden efterlod Porschen på ulykkesstedet. Pigen havde fået et brud på sit ene ben og havde også slået hovedet kraftigt.

Ifølge sn.dk har Midt- og Vestsjællands Politi også en god idé om, hvem manden, som kvinden flygtede sammen med, er. Han er dog ikke afhørt endnu, oplyses det.

jn

Publiceret 16 May 2019 15:16

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!