Modelfoto

Weekend med flere indbrud

Lå og sov mens tyv stjal penge

Et pengeskab, en soundbar, harddiske og en taske blev udbyttet, da ubudne gæster i sidste uge trængte ind i et hus på Hovleddet i Jægerspris via et opbrudt vindue.

Også på Gyldenstens Vænge i Frederikssund var det et opbrudt vindue, der natten til fredag skaffede en eller flere gerningsmænd adgang til en villa. Her er udbyttet fortsat ukendt.

Natten til søndag var det noget mere enkelt for ukendte gerningsmænd at liste sig ind via en uløst hoveddør på Kongelysvej, mens indehaveren lå og sov i stuen. Gerningsmanden kunne herpå liste sig uset ud igen med kontanter, værktøj og cigaretter.

Også i Slangerup bød weekenden på ubudne gæster i tidsrummet mellem fredag og søndag morgen. På Kærstykket blev der i en villa opbrudt et vindue, hvorpå tyven eller tyvene forsvandt igen med blandt andet manchetknapper og ure.

Publiceret 11 February 2019 11:57

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?